Analiză – Prestația baschetbaliștilor de la U-BT în Meciul 1 al seriei cu CSM Galați

Debutul în play-off-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin, ediția 2020/2021, a fost victorios pentru U-BT Cluj Napoca, care a trecut cu 95-72 de CSM Galați în disputa din BTarena.

Sportul Clujean a realizat o analiză a evoluției fiecărui baschetbalist din lotul lui U-BT care a jucat în primul meci al seriei cu CSM Galați.

Primul 5

Marquis Wright – Conducătorul de joc a avut o prestație reușită, terminând cu 5/10 la nivelul aruncărilor, toate reușitele sale venind din interiorul arcului de cerc (semi-distanță sau spațiul de 3 secunde). Pe lângă cele 10 puncte marcate, Wright și-a trecut în cont 6 assist-uri, fiind lider la capitolul +/-, cu 19.

Justin Edwards – După un prim sfert bun, s-a stins treptat, nimerind în rest doar 1/5. Canadianul a fost însă responsabil, alături de Guzman, pentru unele faze spectaculoase, finalizate cu dunk. Dintre titulari a avut cele mai slabe procentaje pe aruncare (38%).

David Vida – Puțin ezitant în defensivă, în prima repriză mai ales, când intensitatea clujenilor n-a fost cea dorită, după cum a declarat și Donatas Tarolis după meci. Vida a terminat cu 7 puncte și 3 recuperări, nimerind o singură aruncare de la distanță, chiar cea care a stabilit scorul pauzei.

Donatas Tarolis – O singură aruncare din acțiune a ratat lituanianul în tot meciul, având la final 7/8 pentru 17 puncte și 20 indicele eficienței. Cu excepția triplei irosite, Tarolis a bifat 4/4 din „vopsea”, fiind la final principalul marcator al partidei.

Andrija Stipanovic – Croatul a fost dominant sub panou, câștigând detașat duelul direct cu Sturanovic. Pivotul Clujului a încheiat cu 15 puncte, 8 recuperări (4 ofensive), 4 pase decisive și 3 intercepții, alături de 24 indicele eficienței, cel mai mare din tot meciul.

Rezervele

Foto: u-bt.basketball (Manases Sándor)

Karel Guzman – A intrat bine în meci, toate punctele strângându-le în prima repriză, cu 3/4 în sfertul secund. Cubanezul a încheiat cu 8 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive, având unele finalizări spectaculoase alături de prestația defensivă plină de energie.

Patrick Richard – Continuă să sufere la aruncări în acest sezon, terminând cu 2/6 și 6 puncte în dreptul numelui său. Căpitanul lui U-BT este departe de forma din sezonul trecut, dar rolul de lider și-l asumă acum prin assist-uri respectiv recuperări și nu prin puncte multe înscrise.

Ștefan Grasu – „Fierbinte” după ce a intrat, deschizând direct cu 2/2 din afara arcului de cerc, după care a pus doar două noi puncte până la final. Dintre tineri a evoluat cel mai mult, petrecând aproape 20 de minute pe parchet, cu 8 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive.

Nandor Kuti – Specializat pentru apărare, Kuti a marcat doar o singură dată din acțiune, tocmai de 3 puncte, în rest adăugând și 4 pase decisive sau 2 mingi pierdute. Alături de Santa au fost, la nivel statistic, cei mai puțin inspirați în acest joc.

Szabolcs Santa – Pivotul a părut pierdut în multe momente, văzându-se că schemele sunt construite pe Stipanovic, jucătorul titular pe poziția 5. Majoritatea punctelor le-a strâns în ultimul sfert, când totul era deja decis, terminând la final cu 9 puncte și o singură recuperare alături de 2 posesii pierdute.

Dragoș Lungu și Modibo Diaby au evoluat în ultimul sfert, când scorul era prea mare în favoarea clujenilor. Lungu a terminat cu 2 puncte și 2 recuperări, iar Diaby a strâns o singură recuperare în dreptul numelui său.

Foto: u-bt.basketball (Manases Sándor) 

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *