U-Banca Transilvania, prima semifinalistă în Liga Națională de Baschet Masculin: „De acum începe greul!”

Lider la finalul sezonului regulat, U-BT Cluj-Napoca și-a respectat statutul de favorită în seria cu CSM Galați, de care a trecut în două meciuri. Clujenii s-au impus marți seara în BTarena cu 92-69.

La finalul jocului, antrenorul Mihai Silvășan și pivotul Andrija Stipanovic au oferit câteva declarații pentru pagina de Facebook a clubului:

„Două meciuri bune din partea noastră, am arătat altă energie și altă atitudine față de ultimele două turnee din sezonul regulat, ceea ce ne bucură. Doream să încheiem această serie cu meciurile de la Cluj, nu ne doream o deplasare la Galați, mă bucur că ma reușit acest lucru și am făcut-o într-un mod care nu lasă prea multe semne de întrebare. Așteptăm cu nerăbdare să ne vedem adversarul din semifinală, practic de acum începe greul!”

Întrebat despre cum a fost să urmărească meciurile din tribună în ultima perioadă, datorită suspendării, Silvă a răspuns:

„Greu, foarte greu! A fost prima dată în cariera mea de antrenor când a trebuit să fac lucrul acesta. Am fost în permanență alături de băieți și mă bucur acum că sunt din nou alături de ei pe bancă!”

„Ne dorim să depășim următorul obstacol”

Foto: u-bt.basketball (Manases Sándor)

Stipanovic a avut o nouă seară solidă, terminând cu 13 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive, 2 capace și 20 indicele eficienței. Croatul a declarat următoarele după seria cu Galați:

„Am avut perioade foarte bune în aceste două jocuri și ce e mai important e că ne-am impus cu 2-0 și mergem în semifinale. Cu siguranță o să analizăm ce am făcut bine și mai puțin bine, iar acum pentru noi e important să vedem cu cine ne duelăm în următoarea rundă. Trebuie să ne pregătim cât mai bine și țelul nostru de acum este să depășim următorul obstacol!”

Clujenii își pot afla chiar miercuri seara (19 mai) adversarul din semifinale dacă CSO Voluntari bate SCM U Craiova. Ilfovenii au 1-0, după 83-67 în deschiderea seriei.

Foto: Facebook U-BT Cluj-Napoca

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *