„U” Cluj încheie cu victorie barajul pentru Liga Zimbrilor, dar nu termină pe loc promovabil

Universitatea Cluj și-a câștigat meciul cu CSU Pitești, 33-28 (17-12), însă n-a terminat pe unul din cele două locuri care asigură în mod sigur prezența din toamnă în Liga Zimbrilor, deși a avut două victorii la Turda.

Clujenii au debutat excelent în defensivă, primind primul gol abia în minutul șase (2-1), de unde piteștenii s-au ținut bine în mai multe rânduri, fiind egalitate la 6.

Laslo i-a desprins pe „alb-negrii” la 12-8 și apoi la 14-9, rupându-se ritmul partidei în favoarea Clujului. Chiar dacă a avut o tresărire până la 14-11, CSU Pitești n-a contat pe finalul reprizei și la pauză tabela arăta 17-12.

Clujenii și-au mărit în mai multe rânduri ecartul la +6 (22-16), controlând total partida. Alex Coman a înscris și el singur cu portarul pentru 25-18 cu puțin peste 15 minute rămase, după care Adoreanu a menținut un avantaj solid la 31-23.

Universitatea s-a impus în cele din urmă la cinci goluri, 33-28, având de așteptat rezultatul meciului Suceava-Bacău pentru a vedea dacă promovează sau nu. Bucovinenii s-au impus însă la capătul unei partide foarte slabe, cu un joc urât, 20-15 împotriva Bacăului.

Clasament în trei, nefavorabil ardelenilor

S-a format un clasament în trei la finalul turneului de la Turda, combatantele având câte 6 puncte și CSM Bacău (+4) respectiv CSU Suceava (+2) s-au menținut în primul eșalon, Clujul venind pe poziția a treia, cu golaveraj -6 în meciurile directe. Totuși, „U” are șansa să joace din toamnă în Liga Zimbrilor dacă se retrage o echipă în această vară, momentan situația financiară a nou-promovatei Szejke Odorheiu Secuiesc nefiind în totalitate clară.

CS Universitatea Cluj – CSU Pitești 33-28 (17-12) / Au arbitrat Lucian Cruceru și Adrian Eremia (Mehedinți), iar observator FRH a fost Zamfir Mesaroș (Maramureș)

„U”: V. Coman, Apostu – portari; Kereki 8 goluri, Laslo 7, A. Coman 6, Draia 3, Adoreanu 2, Milășan 2, Putnoky 2, Hossu 1, Epure 1, Coroian 1. Antrenor: Vladimir Vojvodic.

Pitești: Dragomir – portar; David 9 goluri, Hodorog 7, Mărgărit 3, Mihalache 3, Pop 2, Motoi 2, Stan 1, Barbu 1. Antrenor: Titel Răduță.

Foto: FRH TV

Bucsi Krisztian

Toate articolele →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *