Ultima deplasare la Sfântu Gheorghe! „U” Cluj, în fața penultimului turneu din Liga Florilor

Universitatea Cluj se deplasează la Sfântu Gheorghe pentru penultimul turneu din Liga Florilor în acest sezon (20-23 mai), având de înfruntat trei formații cu un lot mult mai valoros.

Clujencele vor retrograda matematic după acest turneu și doar o decizie din partea Federației Române de Handbal ar putea salva clubul de sub Feleac să nu evolueze anul viitor în Divizia A.

„Alb-negrele” deschid seria meciurilor din Covasna joi dimineața, de la ora 10.30, cu CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, formație împotriva căreia s-au impus în tur, pentru a obține primele puncte din campionat. Bistrițencele sunt mult sub așteptări în această stagiune, aflându-se pe locul 9, departe de cupele europene, dar cu pregătiri intense pentru sezonul viitor, când antrenor va fi Kim Rasmussen (n.r. tehnicianul cu care CSM București a câștigat Liga Campionilor în 2016).

Ulterior, după o zi pauză, sâmbătă (22 mai) de la ora 13.00 Universitatea va înfrunta Dunărea Brăila, o trupă cu obiectiv clar pe finalul sezonului, să prindă locul 5 ce duce în Europa. Dunărea este momentan pe 7, la egalitate de puncte cu Rapid București și n-a fost învinsă de „U” Cluj din noiembrie 2018, de la un 26-25 în „Horia Demian”.

La final, „studentele” vor încheia tura din Sf. Gheorghe împotriva liderului CSM București, formație împotriva căreia au reușit un rezultat surpriză în tur, 27-27, după ce „tigroaicele” au avut de alergat în mare parte după egalare! Meciul cu CSMB va fi transmis duminică (23 mai) în direct pe TVR 2, începând cu ora 11.00, marcând și o premieră în actuala stagiune, când „U” n-a fost televizată pe postul național.

Partidele cu Bistrița și Brăila pot fi urmărite pe tv.frh.ro, contra-cost, biletul virtual fiind de 5 lei.

„Corect ar fi să nu retrogradeze nimeni la finalul sezonului”

„Federația Română de Handbal trebuie să ia în vedere eforturile financiare făcute de fiecare echipă din acest sezon și aici vorbim de teste PCR și costurile enorm de mari pentru deplasările în acest format de tip “turneu”. Corect ar fi ca la finalul sezonului să nu retrogadeze nicio echipă, pentru că un tur întreg de campionat ne-am confruntat cu multe cazuri de Covid fiecare echipă. Noi am avut nouă etape lotul afectat de cazurile de Covid, situație pe care nu o puteam controla. Trebuie să fim pregătiți și pentru liga a doua, poate este nevoie să începem o reconstrucție și să venim tare din urmă, cu emulație și entuziasmul unei promovări, poate se alătură mai multă lume alături de noi. Vom vedea ce va fi în perioada următoare.

De la turneul de la Sfântul Gheorghe, unde întâlnim echipe de mare valoare, cu bugete incomparabil mai mari, am pretenția să respectăm acest club să jucăm cu sufletul și să confirmăm munca pe alocuri frumoasă și unele rezultate peste așteptări realizate de acest grup. Cred că putem să mai producem o surpriză și dacă ne vom dorim cu toții acest lucru, cu siguranță o vom face!” (Sergiu Cacoveanu, director sportiv „U” Cluj, pentru site-ul clubului).

Foto: arhivă Emilia Nicolae (handbalmania.ro)

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *