Handbaliștii clujeni au ratat promovarea după baraj: „Sunt dezamăgit de soarta meciului dintre Suceava și Bacău”

Universitatea Cluj a încheiat cu două victorii și o înfrângere barajul de menținere/promovare în Liga Zimbrilor, desfășurat la Turda în perioada 17-19 mai.

„Haiducii” au trecut de CSU Suceava (33-30) și CSU Pitești (33-28), dar au cedat cu CSM Bacău (32-41), fiind la mâna rezultatului partidei dintre Suceava și Bacău pentru a vedea dacă termină pe loc promovabil sau nu. Sucevenii s-au impus cu 20-15, rămânând pentru cel puțin încă un sezon în prima ligă, la fel ca băcăuanii.

După finalizarea turneului, Liviu Hossu, managerul echipei clujene, a declarat următoarele pentru u-cluj.ro:

„Sunt foarte mulțumit de evoluția jucătorilor noștri, avem o echipă românească under 23, mulți dintre ei clujeni care s-au bătut de la egal la egal cu echipe mult mai în vârstă și cu titulari străini. În primul meci am bătut Suceava, spre surprinderea tuturor. În partida cu Bacău, selecționata româno-sârbă, o echipă extrem de valoaroasă care a ajuns la baraj exclusiv din cauza confruntării cu virusul Sars-Cov-2, am mers cot la cot. Antrenorul nostru Vladimir Vojvodic a fost și el extrem de inspirat. Cu toate că jocul s-a încheiat la diferență de 9 goluri, am jucat un handbal deschis și frumos.

Referitor la meciul care a decis soarta promovării, sunt dezamăgit. În orice țară normală ar urma o investigație atentă și măsuri drastice după un meci „Bacău – Suceava”. O echipă net superioară marchează 15 goluri în 60 de minute, 5 goluri în 30 de minute și un gol în 15 minute. Arbitrii au fost delegați in ziua meciului, nu știm de ce a fost schimbat cuplul de arbitri cu doar câteva ore înaintea meciului. În opinia mea au fluierat într-o singură direcție, Suceava jucând fără stresul pasivului sau al pașilor, se mai strecura câte un fault în atac compensat imediat. Pivotul Bacăului, Huta Ștefan, a fost sac de box într-o apărare fără mănuși. Respect Capotă, Saldatsenka, Stretenovic, Crnoglavac și Huta, care au luptat tot meciul, indiferent de scor sau de miză, au vrut să joace handbal. Haide ”U”!”

Ulterior, site-ul Handbal Mania a publicat un articol ce scoate în evidență greșelile de arbitraj în favoarea sucevenilor la meciul decisiv cu CSM Bacău. În urma acestui meci, ultimul al barajului de menținere/promovare, CSU Suceava și-a asigurat rămânerea în Liga Zimbrilor, depășind Universitatea Cluj la golaveraj, după un clasament în trei.

Foto: arhivă u-cluj.ro

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *