Plusuri și minusuri ale U-BT după sferturile de finală din LNBM

U-Banca Transilvania a făcut destul de ușor pasul în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin după 2-0 în seria cu CSM Galați.

Sportul Clujean a notat câteva aspecte în care evoluția ardelenilor a făcut diferența, dar și capitole la care n-au fost în „mână bună”.

Plusuri

+ Punctele din „vopsea”. Clujenii au încheiat cu 114 puncte marcate din zona spațiului de trei secunde în cele două meciuri cu CSM Galați, fiind un capitol la care și-au dominat total adversara.

+ Tandemul Stipanovic-Tarolis. Jucătorii de pe pozițiile 4 și 5 au adunat cifre excelente în sferturile de finală, Tarolis adăugând 17 puncte în ambele partide, lider la acest capitol, în timp ce Stipanovic a terminat cu medii de 14 puncte și 7.5 recuperări.

+ Cel puțin două sferturi bune în ambele partide. Deși au început puțin mai greu seria, încălzindu-se cu adevărat în a doua repriză, clujenii au avut două sferturi (primul și al treilea) în care s-au distanțat de Galați. La fel s-a întâmplat în meciul doi, când primele două parțiale au făcut diferența.

Minusuri

  • Procentajele din afara arcului de cerc. Capitolul la care, în ciuda adversarului accesibil primit în prima rundă de play-off, U-BT n-a stat bine. Ardelenii au avut 25% în primul meci respectiv 26% în al doilea la nivelul aruncărilor de 3 puncte.
  • Forma shooterilor. Justin Edwards și Patrick Richard n-au reușit să înscrie deloc de la mare distanță! Cei doi au combinat pentru 0/11 din afara arcului de cerc, detaliu ce nu arată tocmai bine înaintea duelului cu CSO Voluntari din semifinale, ilfovenii bazându-se deseori pe treițe pentru a face diferența.
  • Lipsa lui Zganec din rotație. Croatul s-a accidentat la umăr din nou înainte de finalul sezonului regulat, banca tehnică clujeană pierzând o rezervă bună în lupta sub panou. Deși au încheiat cu medii decente, Santa (7.5 puncte) și Grasu (6.5 puncte, 2.2 recuperări) n-au arătat mereu la intensitate de play-off, capitol de care ar putea profita viitorii adversari când Stipanovic și Tarolis o să fie odihniți câteva minute.

U-BT Cluj-Napoca va juca în semifinale împotriva formației CSO Voluntari, calificată în premieră în play-off. Ilfovenii au terminat seria cu SCM U Craiova după două jocuri, 83-67 și 78-68. Primele două meciuri din penultimul act se joacă la Cluj-Napoca, în 24 și 26 mai.

Foto: u-bt.basketball (Manases Sándor)

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *