O altă victimă! „U” Cluj trece de Dunărea Brăila și produce surpriza etapei

Handbalistele Universității Cluj au învins cu 32-29 (16-16) Dunărea Brăila, formație ce se afla încă în lupta pentru cupele europene. „Studentele” sunt la al patrulea meci câștigat în acest sezon, dar au retrogradat deja matematic etapa trecută.

Universitatea a debutat bine, conducând în primele minute ale partidei, dar s-a văzut egalată de fiecare dată (3-3). Florina Chintoan și Diana Lazăr au dus-o pe „U” la +2 pe tabelă, 6-4, ulterior Vizuete mărind ecartul la 8-5, dintr-o aruncare precisă de la 7 metri.

Momentele individuale ale Biancăi Tiron au readus-o în meci pe Brăila, 9-9, clujencele prinzând o serie de patru minute fără gol în acest timp. „Alb-negrele” au revenit la conducere prin cele două reușite ale Ralucăi Nicolae, 12-10, dar Dunărea a egalat în scurt timp grație lui Udriștioiu (12-12).

Echilibru total pe finalul primei reprize. Czeczi a ajutat Brăila să conducă puțin înainte de pauză

Câte patru goluri au înscris cele două grupări în ultimele șapte minute ale primei reprize, Czeczi ducând-o pe Brăila în avantaj la 15-16 cu un gol elegant, o aruncare cu efect, dar Necula a stabilit scorul pauzei, 16-16, cu o penalitate transformată după expirarea timpului de joc. Jumătate din golurile încasate de „U” au venit de pe extremă, Aneta Udriștioiu și Alina Czeczi combinând pentru 8/11 în prima parte.

Dunărea Brăila a revenit la conducerea partidei în minutul 34 (17-18), Bojana Milic învingând-o pe Mădălina Ion, pe atacul clujean Vizuete irosind o aruncare de la 7 metri prin care se putea reface egalitatea. Diana Lazăr a readus echilibrul pe tabelă, 19-19, cu o aruncare trimisă în colțul opus portăriței Nenezic.

Universitatea preia conducerea după aproape 20 de minute. Finalul, de partea clujencelor acum

Necula a ratat oportunitatea s-o pună în față pe tabelă pe „U”, tânăra irosind o aruncare de la 7 metri și pe atacul Brăilei s-a ajuns la gol, 21-22, prin Udriștioiu. Vizuete a reușit în schimb să marcheze (24-23), aducând Clujul la conducere pentru prima dată de la 15-14, ulterior Mădălina Ion având o paradă de la 7 metri.

Universitatea și-a mărit ecartul la două lungimi, 27-25, moment dublat de parada lui Ion, după care Necula a înscris la 28-25 cu puțin sub 9 minute rămase. Cu o mică excepție, când Dunărea s-a apropiat la 28-27, „U” a controlat socotelile și golul Dianei Lazăr la 31-27 a asigurat victoria.

Reîntâlnire cu „tigroaicele”, care nu se pot baza deloc pe Neagu acum

Ardelencele bifează al patrulea succes stagional, scor 32-29, dar se mențin pe locul 14 și sunt deja retrogradate matematic. „U” a bătut în acest sezon trei echipe mai bine clasate, respectiv pe Bistrița, Craiova și acum Brăila, având 12 puncte după 24 de meciuri disputate.

Ultimul meci al clujencelor la acest turneu din Sf. Gheorghe are loc duminică, 23 mai, de la ora 11.00 împotriva formației CSM București, disputa urmând să fie transmisă de TVR 2.

CSU Cluj-Napoca – HC Dunărea Brăila 32-29 (16-16) / Au arbitrat Dorel Gurbina și Emilian Stanciu (Caraș-Severin), iar observator FRH a fost Gabriel Dumitrache (Buzău)

„U”: Ion – portar; Lazăr 10 goluri, Necula 9, Chintoan 4, Nicolae 4, Vizuete 3, Ilie 2. Antrenor: Sebastian Micola

Brăila: Șerban, Nenezic – portari; Tiron 8 goluri, Czeczi 6, Udriștioiu 5, Dache 3, Zamfirescu 2, Kanaval 2, Milic 2, Dmitrovic 1. Antrenor: Neven Hrupec

Foto: arhivă Dan Potor (Fan Handbal)

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *