Finala, la o singură victorie depărtare! U-BT și-a adjudecat și meciul al doilea cu CSO Voluntari

U-Banca Transilvania a trecut fără mari probleme de CSO Voluntari în meciul al doilea din semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin, scor 89-67. Diferența „a luat-o razna” în sfertul trei, când clujenii au primit doar 5 puncte în 7 minute!

U-BT: Wright – Edwards – Guzman – Grasu – Stipanovic

Voluntari: Hickey – Badiu – Joseph – Djuric – Borovnjak

Clujenii au debutat excelent (5-0), nimerind două treițe în startul meciului și Guzman a urcat scorul la 8-3. Pentru moment Joseph a putut-o aduce pe Voluntari la o singură posesie (8-6), dar U-BT a marcat ulterior șase puncte la rând, Grasu cu cele două aruncări libere modificând tabela pentru 14-6.

Lee și Hickey au făcut ca avantajul gazdelor să dispară, revenindu-se la o singură posesie (17-15), seria ilfovenilor întrerupând-o Edwards cu un dunk în forță, 20-15. CSO Voluntari a putut egala, după o minge irosită de Justin Edwards, „motoarele” lui Hickey au pornit, americanul finalizând pentru 20-20. Defensivele au crescut în intensitate pe finalul parțialului de debut, U-BT adjudecându-l cu 23-22, după ce ilfovenii au putut puncta doar de la linia liberelor.

Apărarea clujenilor își face treaba

Voluntariul a trecut în premieră la conducere, prin coșurile lui Borovnjak (23-25), dar Tarolis a egalat după o fază senzațională jucată împreună cu Stipanovic și finalizată cu dunk de lituanian. U-BT a continuat cu un „run” de 8-0, finalizat cu coș din 3 secunde de Richard, după o piruetă cu care l-a evitat pe McCarthy (33-25).

Clujenii s-au dus în două rânduri la +10 în partea secundă a acestui sfert, Guzman arzând plasa din afara arcului de cerc la 40-30. Diferența de trei posesii s-a menținut până la pauză și U-BT a intrat la cabine cu 43-35, mai ales după o apărare foarte bună în sfertul secund.

Karel Guzman (11 puncte) și Malcolm Lee respectiv Devoe Joseph (8 puncte) au fost liderii celor două echipe, Voluntari trăgând foarte modest din afara arcului de cerc (2/13), în timp ce „studenții” au beneficiat de un joc colectiv mai exact (11-3 assist-uri).

U-BT rupe total echilibrul în câteva minute scurse din sfertul trei

Băieții pregătiți de Mihai Silvășan au ieșit cu aceeași energie pe parchet și au urcat scorul la 47-35, după un alley-oop finalizat de Edwards. Patrick Richard a continuat seria gazdelor, terminând cu slam dunk atacul pentru 51-37, urmat de reușita de la semi-distanță a canadianului Justin Edwards (53-38).

Tabela a indicat apoi +20 în favoarea ardelenilor, după reușita din afara arcului de cerc a lui Edwards, 58-38, Voluntariul neavând replică pentru atacurile clujenilor în acest sfert. Guzman a urcat avantajul la 66-40, cu o nouă triplă, capitol la care U-BT a suferit în acest play-off. Înaintea parțialului decisiv scorul era 68-49 în favoarea „alb-negrilor”, care au câștigat categoric acest sfert (25-14).

Voluntari începe să revină în startul sfertului decisiv, dar momentul e oprit rapid de gazde

Oaspeții au nimerit abia a patra aruncare precisă de la distanță în acest joc (71-54), moment urmat de o nou treiță, de data aceasta de la Malcolm Lee și după liberele lui Djuric tabela a indicat 71-59. Tarolis a finalizat spectaculos cu dunk (75-59) și Guzman a plantat o triplă în curtea Voluntariul, avantajul revenind la +19, scor 78-59.

„Studenții” au putut reface diferența înregistrată în sfertul al treilea și Silvășan și-a permis să-i trimită pe parchet și pe tinerii Lungu și Diaby, meciul terminându-se cu 89-67 în favoarea grupării de sub Feleac. După cele două meciuri din BTarena scorul la general este 2-0 în favoarea clujenilor și lupta va continua în județul Ilfov.

Clujenii au șansa să revină în finală pentru prima dată din 2017 încoace!

Karel Guzman a excelat în acest meci, terminând cu 22 de puncte (6/7 din spatele arcului de cerc), 7 recuperări și 3 assist-uri, urmat de Justin Edwards (15 puncte, 2 recuperări, 3 pase decisive) și Donatas Tarolis (14 puncte, 7 recuperări, 3 assist-uri). De la CSO Voluntari au ieșit în evidență Devoe Joseph (19 puncte) și Malcolm Lee (17 puncte, 3 recuperări).

U-BT poate ajunge în finala campionatului dacă se impune în meciul al treilea al seriei, ce va alea loc la Voluntari în 31 mai.

Foto: arhivă Emi Turbuc

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *