Analiză – Cum au evoluat baschetbaliștii de la U-BT în Meciul 2 din semifinale împotriva Voluntariului

U-Banca Transilvania conduce cu 2-0 seria cu CSO Voluntari din semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin, după 89-67 în meciul doi din BTarena.

Sportul Clujean a realizat o analiză a prestației fiecărui jucător din echipa antrenată de Mihai Silvășan.

Primul 5

Foto: arhivă u-bt.basketball (Manases Sándor)

Marquis Wright – Meci solid reușit de conducătorul de joc american, cu o singură ratare din acțiune pentru 5/6 la final, de ajuns pentru 11 puncte. Pe lângă cele 4 assist-uri și 2 recuperări, Quis a avut al doilea cel mai ridicat +/- din echipă, 30, depășit doar de Stipanovic.

Justin Edwards – Responsabil cu spectacolul, prin dunk-urile sale energice, Edwards a părut câteodată timorat pe atac, ajungând la 5 posesii pierdute, cele mai multe din tot meciul. Canadianul însă s-a „scos” cu 15 puncte (6/7 din acțiune), capitol la care s-a văzut depășit cu doar patru lungimi de adversarul direct, Devoe Joseph (19 puncte).

Karel Guzman – Excelent din spatele arcului de cerc, cu 6/7, reușind de unul singur să înscrie mai mult decât toți coechipierii la un loc de 3 puncte! Principalul marcator al jocului, 22 de puncte, dar și indicele de eficiență cel mai ridicat, 28.

Ștefan Grasu – Primele două sferturi i-au adus și singurele coșuri din acțiune, în rest trecând de trei ori la linia de fault. Dintre titulari doar el și Stipanovic au încheiat cu sub 50% pe aruncare.

Andrija Stipanovic – În ceea ce privește punctele marcate, de departe cel mai slab meci din acest sezon, cu doar 2/5 din acțiune. Croatul în schimb și-a făcut treaba sub panou, unde a adunat 5 recuperări, 4 pase decisive și un capac. A acuzat o lovitură la un moment dat, evoluând acum „doar” 21 de minute.

Rezervele

Foto: arhivă u-bt.basketball (Manases Sándor)

Donatas Tarolis – Cu excepția primului sfert, a marcat în restul, excelent fiind în decisiv (3/3). În total a strâns 14 puncte, fiind al doilea la nivelul recuperărilor (7), indexului de eficiență (22), dar primul dintre cei veniți de pe bancă la procentaje pe aruncare (78%).

Patrick Richard – Se menține în mediile din acest play-off, fiind la un pas de double-double după ce a terminat cu 9 puncte și 11 recuperări. Defensiv n-a avut mari probleme, în schimb lasă încă de dorit la triplele marcate (1/4), deși acum U-BT a aruncat excelent față de majoritatea meciurilor din acest sezon.

David Vida – O treiță și 3 recuperări în dreptul numelui său, plus trei greșeli personale. Folosit de data aceasta din postura de rezervă pe poziția românului, Silvășan preferându-l pe Ștefan Grasu.

Nandor Kuti – Nimic din acțiune (0/2), unicul punct reușindu-l dintr-o aruncare liberă. Rămâne utilizat mai ales pentru calitățile defensive, având de apărat adversari tehnici și rapizi în această serie cu CSO Voluntari. Singurul cu ambele casete statistice negative, la eficiență (-2) și +/- (-11), din tabăra clujeană.

Szabolcs Santa – Asemenea lui Kuti, 0 puncte din acțiune, însă a adunat 3 recuperări. Folosit puțin peste 9 minute, ca back-up pentru Stipanovic.

Dragoș Lungu și Modibo Diaby au prins împreună puțin peste 4 minute de joc, românul trecându-și în cont un coș de două puncte, în vreme ce pivotul din Mali a strâns o recuperare ofensivă.

Foto: arhivă u-bt.basketball (Manases Sándor)

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *