România a cedat în fața Spaniei în ultimul meci al turneului Golden League de la Cluj-Napoca

Meciul de volei feminin dintre România și Spania din Grupa A a turneului Golden League de la Cluj-Napoca a fost câștigat de iberice în cinci seturi, scor 2-3 (25-13 / 14-25 / 25-21 / 16-25 / 9-15), într-o partidă extrem de disputată și spectaculoasă, cu mai multe răsturnări de rezultat.

Voleibalistele românce au început în forță confruntarea cu ibericilor și s-au instalat la cârma jocului, detașându-se la 8-1 pe tabelă în primul set.

„Tricolorele” nu le-au oferit nicio șansă oaspetelor și au continuat să se distanțeze pe tabelă, scorul evoluând la 14-6 / 15-6, gratie jocului excelent al Alexiei Căruțașu, Adelinei Ungureanu, Dianei Ariton, Marinei Cojocaru sau Rodicăi Buterez.

România a „rezolvat” setul întâi cu scorul de 25-13 pe care l-a controlat autoritar și au menținut un avantaj de zece puncte.

Foto Lucian Nuță

Ibericele s-au trezit în setul al doilea, pe care l-au început entuziasmant și au preluat rapid conducerea (1-6).

Foto Lucian Nuță

Jucătoarea româncă Rodica Buterez a suferit o accidentare în setul doi și a fost înlocuită, nemaiputând continua.

Spania a avut un joc excelent și a continuat să controleze setul secund, pe care l-a câștigat categoric cu 14-25 și a egalat situația la general (1-1).

Foto Lucian Nuță
Foto Lucian Nuță

Setul al treilea a fost mult mai disputat și echilibrat, Spania a preluat din nou conducerea, dar româncele au egalat și au preluat conducerea la 10-8.

Trupa pregătită de Luciano Pedulla a continuat să se mențină la conducere și să domine setul cu numărul trei și chiar dacă ibericele s-au apropiat la un punct (20-19), „tricolorele” s-au impus cu scorul de 25-21. România a preluat conducerea cu 2-1.

Spania a preluat conducerea în setul patru, dar româncele nu au cedat și au egalat la 10-10, însă oaspetele s-au distanțat din nou la patru puncte (10-14) și au continuat să rămână la conducere (13-17), adjudecându-l cu 16-25, iar meciul merge în setul decisiv.

Ibericele au început decisivul mai bine și s-au instalat la conducere pe tabelă, ducând scorul la 1-4. Înainte de schimbarea terenului scorul era 4-8, iar România a forțat egalarea, însă oaspetele s-au menținut la conducere și nu le-au oferit nicio șansă româncelor.

Decisivul a fost adjudecat de reprezentativa Spaniei 9-15 și încheie turneul Golden League de la Cluj-Napoca pe locul 1, în timp ce România încheie grupa pe doi, cu 6 puncte.

Turneul al doilea din cadrul Golden League va avea loc în perioada 4-6 iunie, la Ruse, Bulgaria.

Lotul echipei naționale de volei feminin:

Centri

Diana Ariton (CS Medgidia)

Petruța Orlandea (CS Medgidia)

Denisa Ionescu (FC Argeș Volei Pitești)

Francesca Alupei (CSM Volei Alba Blaj)

Coordonatori

Ramona Postea (Rapid)

Marina Cojocaru (CS Medgidia)

Extreme

Rodica Buterez (CSM Târgoviște)

Adriana Matei (CS Medgidia)

Sorina Miclăuș (CSU Belor Galați)

Adelina Budăi-Ungureanu (Cuneo Granda Volley)

Libero

Mihaela Albu (CS Medgidia)

Alexandra Ciucu (Știința Bacău)

Universal

Alexia Căruțașu (Yeșilyurt Istanbul)

Iuna Zadorojnai (Rapid)

Staff-ul tehnic:

Antrenor principal: Luciano Pedulla

Antrenor secund: Marius Măcicășan

Antrenor secund: Ciprian Dârnescu

Preparator fizic: Rareș Stoica

Kinetoterapeut: Victor Baciu

Statistician: Vlad Păușescu

Team Manager: Luminița Trombițaș

Manager General: Vladimir Bacșiș

Foto: Lucian Nuță

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *