Egalitate perfectă! U-BT cedează iar la Voluntari și finalista se decide în meciul decisiv

U-Banca Transilvania a pierdut la limită, 80-81 cu CSO Voluntari în Meciul 4 al semifinalelor LNBM! Ilfovenii s-au apărat excelent pe ultimul atac al Clujului și trimit seria în meci decisiv!

U-BT: Wright – Vida – Guzman – Tarolis – Stipanovic

Voluntari: Hickey – Joseph – Lee – Gîrbea – Borovnjak

Ilfovenii au debutat mai tare pe atac, deschizând cu 3-7, unicul coș din acțiune al Clujului reușindu-l Wright. Karel Guzman a restabilit egalitatea după două minute și jumătate scurse, cu un lay-up la 7-7, cubanezul marcând de două ori la rând. Trei atacuri ratate din spatele arcului de cerc au costat-o pe U-BT și Djuric a finalizat cu dunk din pasa pe la spate de la Hickey (8-13).

Avantajul gazdelor a urcat la trei posesii, 10-18, după liberele lui Djuric, U-BT suferind vizibil la nivelul aruncărilor (36% și 1/7 de 3 puncte!). Sfertul s-a încheiat cu momente mai bune de partea „alb-negrilor” și Tarolis a putut apropia scorul la 17-20 pe finalul primelor 10 minute.

Începe să se repete scenariul din meciul anterior. U-BT intră în avantaj după două sferturi

Ouzsy Barro și Anthony Hickey au pornit sfertul secund într-o manieră solidă pentru Voluntari (17-25), replica venind de la Grasu, care a înjumătățit avantajul gazdelor, cu o triplă la 22-26, fiind urmat imediat de Richard, cu același procedeu pentru one-point game (25-26). Kuti a înscris la capătul unei faze lungi, în care mingea a trecut pe la fiecare baschetbalist al clujenilor, 27-26, seria bună oprind-o Lee cu două libere transformate.

„Studenții” au revenit la conducerea partidei după treițele lui Ștefan Grasu, formându-și cel mai mare avantaj de până atunci, 35-30. U-BT a găsit soluții pentru a desface defensiva adversă (40-32), profitând și de scăderea procentajelor pe aruncare în tabăra Voluntariului. Guzman a stabilit scorul pauzei, 43-36, cu o aruncare pe sirenă pe ultimul atac al Clujului, sfert câștigat de clujeni cu 26-16.

Ardelenii au stat mai bine la recuperări (25-14) și la puncte de sub panou (22-12), în rest cifrele fiind în mare parte echilibrate, cu un mic plus pentru băieții lui Silvășan. Hickey (13) și Grasu (11) s-au remarcat după două sferturi, fiind principalii marcatori de pe parchet.

U-BT urcă la +10 imediat după reluare. CSO Voluntari nu cedează, prinde o serie impresionantă și preia conducerea

Marquis Wright a dus scorul la 47-36, ratându-și însă libera suplimentară în startul parțialului al treilea, replica venind de la Badiu din colțul terenului (47-39). Combatantele s-au întrecut în execuții spectaculoase, după dunk-ul în forță semnat de Guzman, Zarko Djuric și Patrick Richard au înscris de la distanță, avantajul menținându-se de trei posesii pentru clujeni, 52-44.

Stipanovic a oprit pentru moment seria de revenire a ilfovenilor (54-48), dar gazdele au prins un „run” de 11-0, urcând la conducerea jocului cu scorul 54-59 după coșul lui Devoe Joseph, banca tehnică clujeană fiind nevoită să ceară timp de odihnă. Câteva aruncări libere și reușita lui Hickey au mărit ecartul ilfovenilor la 56-65 cu puțin peste un minut din acest parțial, Voluntari intrând în decisiv cu 59-70, după ce a pus peste 30 de puncte în buzunarele clujenilor.

Clujenii, trimiși de multe ori la linia de fault

U-BT s-a apropiat la trei posesii, 63-70, după liberele lui Stipanovic, apoi venindu-i rândul lui Richard să puncteze de la distanță pentru 66-72. Voluntari a găsit de fiecare dată o replică la coșurile clujenilor, Barro înscriind din 3 secunde pentru 70-78 la jumătatea sfertului patru.

Atacurile ilfovenilor n-au avut intensitatea la fel de ridicată, Clujul putând reveni și Patrick Richard a modificat tabela de la linia liberelor, 75-78, joc de o singură posesie. Recuperările ofensive au ajutat Clujul și Stipanovic a împins mingea în coș, 80-81, cu 34 de secunde până la final. U-BT a avut ultimul atac, dar Gîrbea s-a apărat perfect la Richard, căpăcindu-l și CSO Voluntari s-a impus cu un singur punct, trimițând seria în decisiv!

E nevoie de meci decisiv pentru stabilirea adversarei echipei CSM Oradea în finala campionatului

După cele patru jocuri ale seriei, cele două combatante sunt la egalitate, 2-2, câștigându-și fiecare meciurile de acasă. Decisivul are loc în BTarena, sâmbătă 5 iunie, ora fiind anunțată ulterior. De asemenea, va fi primul meci cu fani la Cluj-Napoca după mai bine de un an!

Patrick Richard a încheiat cu 16 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive, secondat de Andrija Stipanovic (13 puncte, 15 recuperări) respectiv Karel Guzman (12 puncte, 7 recuperări, 3 assist-uri). De la Voluntari s-au remarcat Anthony Hickey și Zarko Djuric (ambii 17 puncte) alături de Devoe Joseph (16 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive).

Foto: arhivă u-bt.basketball (Mircea Roșca)

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *