Rămas bun, Liga Florilor! Universitatea Cluj a pierdut ultimul meci al sezonului

„U” Cluj s-a văzut învinsă de SCM Craiova în încheierea stagiunii 2020/2021 din Liga Florilor, scor 25-26 (12-12). Ardelencele n-au putut astfel evita un ultim eșec la despărțirea de primul eșalon al handbalului feminin românesc.

Ultimul meci al sezonului din Liga Florilor, fără miză deoarece ambele combatante își cunoșteau deja soarta, Craiova fiind sigură de prezența la barajul de menținere, iar Clujul deja retrogradase de multe etape în mod matematic, a început mai bine pentru Universitatea. Ardelencele au condus în debut cu 3-1 respectiv 5-3, fiind mai precise pe atac spre deosebire de trupa olteană.

Mai mult, avantajul a urcat în două rânduri la plus patru pe tabelă, în ambele cazuri la finalizare aflându-se Raluca Nicolae, extrema înscriind de trei ori în primul sfert de oră, 9-5. Poarta și-a adus aportul, Țăgean contribuind la trei aruncări de la 7 metri irosite de adversare în prima jumătate a reprizei.

Opt minute fără gol marcat

„U” a început să sufere vizibil pe plan ofensiv, negăsind calea spre gol și Craiova a profitat, egalând situația, 9-9, după trei reușite la rând semnate de Colac. Oltencele chiar au trecut în avantaj în minutul 25, la 10-11, când Orșivschi a scos și o eliminare de două minute la Florența Ilie.

„Alb-negrele” și-au reglat oarecum tirul spre finalul reprizei, egalând situația și prin penalitatea transformată de Ilie s-a stabilit scorul pauzei, 12-12, după o primă parte cu greșeli pe bandă rulantă în ambele tabere.

Formația din Bănie s-a desprins la trei goluri imediat după reluare, Alexandra Colac fiind responsabilă cu reușitele Craiovei (12-15), replica venind din partea Denisei Șelever după aproape 4 minute. Fetele lui Bogdan Burcea au urcat apoi diferența la 14-18, prin Francesca Gogoșeanu de pe extremă.

Oboseala acumulată în retur s-a văzut tot mai clar

Clujencele n-au avut prospețime pe atac, permițând adversarelor să meargă la 16-21 prin reușita Adinei Cace, după care Florența Ilie a încheiat încă o perioadă de minute bune fără gol cu o aruncare transformată de la 7 metri.

Spre final, Universitatea a rămas și fără Corina Cordoș, care a părăsit terenul accidentată în minutul 48, la 18-21 pentru Craiova. Șelever și Lazăr au punctat pentru revenirea Clujului, 20-21, cu puțin peste 10 minute rămase din actualul sezon.

Clujul în „B”, Craiova la baraj

Craiova și-a format un avantaj de cel mult trei goluri în ultima parte, Universitatea apropiindu-se și având chiar șansa remizei, dar apărarea statică și golul lui Cace au stabilit învingătoarea. Florența Ilie a înscris ultimul gol al sezonului, 25-26, fiind și ultima reușită a Clujului pe prima scenă pentru cel puțin un an.

Universitatea Cluj merge în liga secundă la finalul unei perioade de 25 de ani în primul eșalon, timp în care a cucerit de trei ori la rând titlul de vicecampioană (2010-2012) și a ajuns în grupele Ligii Campionilor. De câțiva ani încoace, clubul de sub Feleac a devenit o prezență constantă în zona locurilor din partea inferioară a clasamentului.

SCM Craiova – CSU Cluj-Napoca 26-25 (12-12) / Au arbitrat Sebastian Hagiu și Liviu Gheorghiu (Vaslui), iar observator FRH a fost Gabriela Covaci (București)

Craiova: Curmenț, Chetraru – portari; Cace 7 goluri, Colac 6, Maria Ion 4, Gogoșeanu 3, Adespii 3, Enea 2, Orșivschi 1. Antrenor: Bogdan Burcea

„U”: Țăgean 1 gol, Mădălina Ion – portari; Ilie 7 goluri, Nicolae 4, Chintoan 3, Vizuete 2, Șelever 2, Cordoș 2, Lupașcu 2, Dumitrașcu 1, Lazăr 1. Antrenor: Sebastian Micola

Foto: arhivă CS Minaur Baia Mare (Alex Nicodim)

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *