U-BT – CSO Voluntari, Meciul 5 din semifinalele LNBM (5 iunie, ora 18.00): Calificarea în finală poate fi obținută cu ajutorul fanilor

U-Banca Transilvania și CSO Voluntari se înfruntă sâmbătă seara, în BTarena, începând cu ora 18.00 pentru accederea în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin. Duelul de la Cluj este decisivul acestei serii, combatantele câștigându-și ambele meciuri de acasă până acum.

„Studenții” au suferit două eșecuri în Ilfov, 95-100 și 80-81, meciul al doilea de la Voluntari fiind la un moment dat în mâinile clujenilor, care au condus cu 11 puncte.

Potrivit unei statistici expuse de site-ul unitedhoops.ro, Meciul 5 al seriei va fi al 13-lea duel din ultimii 15 ani pentru U-BT de tipul „totul sau nimic”, ultima dată când s-a câștigat o serie în meci decisiv fiind în 2017, anul în care Clujul a pus mâna pe ultimul titlu de campioană. Atunci, ca și în cazul de față, a fost vorba tot de semifinale, 3-2 cu Oradea la general.

Ultimul duel cu meci decisiv, câștigat de clujeni în 2018

Foto: Facebook U-BT Cluj-Napoca

Interesant este că antrenorul echipei CSO Voluntari, Sasha Ocokoljic, nu are amintiri rele din BTarena când s-a jucat un meci decisiv în orice fază a LNBM, acesta fiind angrenat în staff-ul Stelei CSM EximBank București în 2018 (antrenor asistent), când din postura de campioană, U-BT a fost eliminată din cursa pentru finala campionatului, chiar pe teren propriu (72-76). La fel ca și acum, și atunci clujenii conduceau seria cu 2-0 și „militarii” au împins disputa în decisiv.

Din acel moment, trupa lui Mihai Silvășan a fost pusă o singură dată în postura disputării unui meci decisiv în play-off, în 2018 cu CSU Sibiu, în finala mică a campionatului. Derby-ul Ardealului l-au tranșat „alb-negrii”, 91-77, cucerind bronzul în acea stagiune.

În cazul unei victorii, U-BT merge în finala campionatului, unde o așteaptă CSM Oradea, ultimul act fiind programat să debuteze în 9 iunie. În caz contrar, în finala mică ar urma un duel cu BCM U FC Argeș Pitești, într-o serie pe modelul „cel mai bun din trei”. Indiferent de deznodământ, primul meci va fi în BTarena.

Fanii au acces în sală după 15 luni

Foto: Facebook U-BT Cluj-Napoca

Ardelenii se pot bucura de aportul fanilor în acest meci decisiv, clubul anunțând că a pus la dispoziție bilete, prioritate având abonații pentru sezonul 2019/2020.

Restul spectatorilor își pot cumpăra tichete în valoare de 10 lei începând de vineri seara, de pe site-ul clubului, iar în cazul în care vor exista locuri și în ziua meciului, biletele se pot găsi începând cu ora 12.00 la casieria Entertix deschisă la Cluj Arena.

Toate informațiile puse la dispoziție de U-BT pot fi citite AICI.

U-BT și CSO Voluntari se înfruntă sâmbătă, 5 iunie, de la ora 18.00, disputa din BTarena putând fi urmărită în direct pe DigiSport, LookSport sau YouTube FRB TV.

Foto: arhivă u-bt.basketball (Manases Sándor)

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *