Întăriri în ofensivă la „U” Cluj. Un alt fost golgheter al ligii secunde a semnat cu „șepcile roșii”

Clubul de fotbal FC Universitatea Cluj a anunțat al patrulea transfer înaintea noului sezon. Este vorba de atacantul Valentin Alexandru, fostul golgheter al ligii a doua în sezonul 2015-2016, perioadă când a îmbrăcat tricoul Dunării Călărași.

Mă bucur și sunt mândru în același timp că am semnat cu Universitatea Cluj. Sincer, îmi doresc să formăm un grup bun, să fim o familie unită, iar dacă se va întâmpla lucrul acesta, cu siguranță vom aduce echipa acolo unde își dorește toată lumea și anume în prima ligă. Sperăm să treacă cât mai repede pandemia, deoarece ne dorim ca suporterii să fie alături de noi, să fie alături de echipă, să ne susțină și la bine și la rău. Ne dorim să-i facem fericiți, pentru că Universitatea Cluj merită să fie în Liga 1”, a declarat noul jucător al Universității Cluj pentrus site-ul oficial.

Valentin Alexandru este al doilea golgheter din Liga a 2-a transferat de Universitatea Cluj, după Albert Voinea, care a fost cel mai bun marcator al sezonului 2019-2020.

Cine este Valentin Alexandru?

Născut în Popești-Leordeni, Alexandru a fost crescut la echipa locală, după care a ajuns în 2009 la Victoria Brănești, fără a evolua în Liga 1 pentru gruparea ilfoveană și a fost împrumutat la Săgeata Năvodari și Juventul București.

În sezonul 2011/2012, atacantul a revenit la Brănești, în acel moment echipa întorcându-se în a doua divizie după un sezon de Liga 1. În acel an a adunat 14 jocuri și a marcat primul său gol la nivel de seniori într-o partidă cu CS Otopeni.

După două experiențe la CS Otopeni și CS Buftea, a venit ediția de campionat 2015/2016 în care jucătorul a bifat 32 de meciuri pentru Dunărea Călărași și a marcat 25 de goluri, ajungând cu echipa sa până la barajul pentru promovarea în Liga 1, parcursul Dunării fiind oprit de UTA Arad.

După acel sezon în care a fost golgheterul ligii a 2-a, Valentin Alexandru s-a transferat în Liga 1 la Pandurii Târgu Jiu. În jumătate de an a înscris patru goluri în cele 11 meciuri în care a îmbrăcat tricoul gorjenilor.

Atacantul a revenit la Dunărea Călărași la începutul sezonului 2017/2018, contribuind decisiv prin cele 23 de goluri marcate la promovarea formației de pe malul Dunării. A urcat pe prima scenă a fotbalului românesc alături de galben-albaștrii și a purtat banderola de căpitan în turul ediției de campionat 2018/2019. A fost transferat ulterior de  Chindia Târgoviște (11 meciuri, 3 goluri), izbutind o nouă promovare la finalul sezonului 2018/2019.

A trecut pe la Gloria Buzău (18 meciuri, 8 goluri) și Rapid, iar începând cu sezonul recent încheiat a îmbrăcat, din nou, tricoul Dunării Călărași (24 de jocuri, 7 goluri), echipă ce a ajuns până în faza barajului pentru promovare.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *