Analiză – Prestația baschetbaliștilor lui U-BT în meciul decisiv cu CSO Voluntari

U-BT Cluj-Napoca s-a impus în meciul decisiv al seriei cu CSO Voluntari din semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin, scor 75-56. „Alb-negrii” au trecut cu 3-2 la general de ilfoveni și vor întâlni CSM CSU Oradea în finala campionatului.

Sportul Clujean a realizat o analiză a evoluției fiecărui jucător din tabăra clujenilor care a intrat pe parchet în Meciul 5 al seriei cu Voluntari.

Primul 5

Foto: Emi Turbuc

Nandor Kuti – Titular în premieră în actuala stagiune, Kuti i-a luat locul lui Wright cu brio, fiind cu cel mai ridicat +/- dintre titulari, 13, după Stipanovic, care a avut 20 la acest capitol. Românul a încheiat cu 4 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive, devenind foarte util în special în defensivă, unde clujenii au fost solizi în acest joc.

Patrick Richard – În ciuda procentajelor nu tocmai bune pe aruncare, 3/8, căpitanul clujenilor și-a adus contribuția în cele mai importante momente, pe ambele faze, ajutând cu coșuri ce au oprit elanul Voluntariului.

Karel Guzman – Cubanezul a încheiat din nou în double digits, de data asta punând 10 puncte pe tabelă, cu 2/5 din afara arcului de cerc. Guzman și-a făcut treaba în defensivă, unde a neutralizat principalele pericole ale adversarei.

Ștefan Grasu – Singurul titular care n-a marcat, Grasu a aruncat o singură dată la coș și a strâns 2 pase decisive, pe lângă o recuperare. Rotațiile defensive i-au adus dueluri cu Malcolm Lee și Tudor Gîrbea, cel din urmă fiind principalul marcator al ilfovenilor.

Andrija Stipanovic – Excelent sub panou, cu 11 recuperări, majoritatea defensive. Stipe a pus puncte importante și pe atac, terminând cu double-double partida, după 5/11 la nivelul aruncărilor. Dintre titulari, cel mai eficient și de departe cu cele mai multe minute jucate (34:47).

Rezervele

Foto: Emi Turbuc

Donatas Tarolis – Prestație solidă din partea lituanianului, care a încheiat cu 20 de puncte și 9 recuperări, aproape de double-double asemenea lui Stipanovic. Tarolis și-a adus contribuția la fel de bine pe ambele faze, având cel mai mare indice al eficienței (24) dintre toți baschetbaliștii.

Marquis Wright – Jumătate dintre punctele sale au venit în sfertul decisiv, când a nimerit două treițe. Conducătorul de joc a avut și 3 turnovers, dar cifrele de la final nu i-au fost afectate prea mult de acest detaliu, terminând ca al doilea marcator al echipei, cu 11 puncte.

Justin Edwards – Canadianul a suferit pe atac, având procentaje slabe (4/12), dar în schimb a contribuit defensiv, cu 7 recuperări și 3 intercepții, la acest capitol din urmă fiind la egalitate cu Tarolis. La un pas de eliminare, cu 4 greșeli personale într-un final.

David Vida – Nu i-a intrat nimic, 0/3 per total și o singură recuperare în dreptul numelui său. O serie de uitat împotriva Voluntariului, înscriind doar 7 puncte în cele 5 jocuri!

Szabolcs Santa, Dragoș Lungu și Modibo Diaby au evoluat sub 2 minute în acest meci.

Foto: Emi Turbuc

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *