Rachid Bouhenna, al doilea transfer oficializat de campioana CFR Cluj

CFR Cluj a mai prezentat oficial un nou transfer, al doilea. După ce luni a oficializat mutarea lui Jonathan Rodriguez, marți a venit rândul lui Rachid Bouhenna, fundaș algerian venit liber de contract de la Sepsi Sf. Gheorghe.

Despărțirea de covăsneni a fost una destul de turbulentă, algerianul fiind acuzat că semnase deja cu CFR pe ascuns din iarnă și că a avut intenționat o evoluție slabă în meciul direct din sezonul regulat, partidă în care a luat cartonaș roșu. Cred că a semnat cu CFR nu acum, nici în urmă cu 2-3 săptămâni, ci din decembrie sau ianuarie 2021. Așa cred eu. Acum pot să mă gândesc la acel roșu pe care l-a luat? Pot! Nu-l acuz, dar am dreptul să fiu suspicios. Avea galben, la pauză Leo, care avea Covid-19, a discutat cu el la telefon, i-a spus să fie atent! Ce a făcut el? Exact pe dos! A intrat cu două picioare, să fie sigur că ia roșu. Plus că nu avea ce căuta în acel loc, pe partea stângă, a spus pentru GSP.ro Attila Hadnagy. 

Bouhenna a recunoscut că a semnat cu CFR după ce a fost scos din lotul lui Sepsi: Într-adevăr, am semnat cu CFR Cluj, tripla campioană a României în ultimii trei ani. Am avut o perioadă foarte bună, aici, în România. A existat interes pentru mine din partea a trei cluburi românești, dar am optat până la urmă pentru Cluj, pentru că este un proiect incitant acolo„, a spus apărătorul la o televiziune algeriană.

Algerian născut în Franța, Rachid Bouhenna este un fundaș central de 29 de ani. Acesta și-a început cariera de fotbalist în țara natală la CS Sedan B de unde a plecat peste Canal pentru a-și încerca norocul în Anglia la Doncaster. Fără minut jucat în Marea Britanie, apărătorul s-a orientat spre ligile inferioare din Belgia și Franța dar s-a dezvoltat cu adevărat ca fotbalist în Algeria.

Ajuns în ianuarie 2014 la CS Constantine, Bouhenna a început cu adevărat să joace fotbal profesionist în prima ligă algeriană. Și-a continuat drumul la MC Algiers unde a marcat și primul său gol din carieră. Cu această echipă a cucerit Cupa Algeriei în 2016. După 5 sezoane petrecute în Algeria, Rachid era pregătit de o nouă provocare în Europa iar echipa la care a ajuns a fost Dundee United în prima ligă din Scoția unde a avut prestații foarte solide. De aici a venit la Sepsi în iulie 2019. În Covasna s-a impus repede ca titular și a ajuns să conducă din teren pe Sepsi din postura de căpitan.

În cei doi ani petrecuți la Sepsi, Bouhenna a bifat 65 de prezențe, a marcat de 4 ori și a oferit două pase decisive. Va veni la Cluj cu o responsabilitate imensă, anume înlocuirea lui Paulo Vinicius, stâlpul defensivei clujene în ultimii 4 ani dar și un specialist la finalizarea fazelor fixe.

Daniel Kerekes

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *