Campioana se decide în BTarena! U-BT, învinsă și în al doilea joc de la Oradea

U-Banca Transilvania a pierdut Meciul 4 al Finalei LNBM, scor 60-64 împotriva ultimei campioane, CSM Oradea. Clujenii au pus doar 8 puncte pe tabelă în ultimul sfert, urmând să se joace cu trofeul pe masă duminică seara în BTarena!

CSM Oradea: Watson – Fometescu – Holt – Green – Valeika

U-BT: Wright – Vida – Richard – Guzman – Stipanovic

Clujenii au suferit în primele trei minute pe atac, deschizând cu 0/6 din acțiune și Holt a deblocat tabela (0-3), înainte ca Wright să vină cu replica, după un coș cu „sticla”. Egalitatea s-a stabilit după tripla lui Vida, 5-5, dar Green a punctat din vopsea pe atacul următor al bihorenilor, Watson urcând diferența la două posesii, 5-9.

Foto: Emi Turbuc

Oradea s-a dus la șase puncte în față (7-13), însă Wright n-a fost de acord cu desprinderea gazdelor, înjumătățind ecartul de pe tabelă cu un coș de la distanță, 10-13. Intrarea lui Tarolis a semnat a treia aruncare din afara arcului de cerc la rând și U-BT a trecut în avantaj, 16-15, bihorenii întorcând prin Markovic (17-19), scorul primului sfert stabilindu-l floater-ul lui Tarolis, 19-19. Clujenii au aruncat mult mai bine de la distanță (57%) decât din interiorul arcului de cerc (33%) în acest parțial!

U-BT este condusă aproape în permanență, dar termină la doar o posesie în urma Oradiei prima repriză

Foto: Emi Turbuc

Echilibrul pe tabelă s-a menținut în debutul sfertului secund (21-23), asta și din cauza ratărilor numeroase în ambele tabere, U-BT având încă cifre modeste pentru un joc cu asemenea miză. Nikola Markovic și-a transformat perechea de libere după antisportivul încasat de Santa, iar Valeika a finalizat cu dunk peste Grasu pe atacul următor, 21-27.

Foto: Emi Turbuc

Stipanovic a replicat cu două reușite la rând (25-27), dar apoi și-a irosit ambele aruncări libere când Oradea avea +4 pe tabelă. Guzman a făcut 27-29 cu o pătrundere elegantă, însă „Leii Roșii” au avut puterea să urce la 27-35, cu Fometescu și Baciu în rol principal. Clujul a răspuns cu cinci puncte consecutive (32-35), Karel Guzman apropiind „studenții”, rezultatul pauzei stabilindu-l Justin Edwards, 35-37.

Aaron Broussard și Justin Edwards, ambii cu câte 7 puncte, au fost principalii marcatori după două sferturi, U-BT echilibrând raportul la recuperări (18-17) și assist-uri (8-10), dar s-a văzut condusă la procentajele din acțiune (39-50%) și la punctele din 3 secunde (14-20).

Defensivele devin tot mai atente. Avantaj U-BT înaintea decisivului

Foto: Emi Turbuc

Holt și Patrick Richard și-au schimbat treițele la începutul sfertului trei, U-BT ținându-se aproape (39-40), înainte ca Wright să ardă plasa din fața lui Valeika, 42-41. Câteva aruncări ratate din spatele arcului de cerc au costat formația „alb-neagră” și Broussard a modificat tabela pentru 42-46 în favoarea ultimei campioane. Bonus-ul în care a intrat destul de repede a ajutat Oradea și Bobe Nicolescu și-a transformat ambele aruncări libere (44-49).

Intensitatea apărărilor a crescut și următoarele două puncte ale clujenilor au venit din 3 secunde, Edwards punctând cu panoul (50-49). Guzman și-a transformat cu succes liberele, avantajul băieților lui Silvășan crescând la +3, scorul la finalul sfertului fiind 52-51. Nici după acest act, niciuna dintre echipe n-a ajuns la 20 de puncte marcate în decurs de 10 minute!

Multă tensiune în final. Finala are nevoie de meci decisiv!

Foto: Emi Turbuc

Orădenii au pornit excelent în sfertul decisiv, Broussard și Markovic readucând formația de pe Criș în avantaj (54-56), Wright fiind căpăcit de Valeika pe o oportunitate de egalare. Mai bine de trei minute tabela s-a blocat la 56-58, Steph Holt înscriind de la mare distanță pentru 56-61.

Richard a rupt liniștea în dreptul punctelor Clujului, după o treiță cu panoul (59-61), dar Oradea s-a desprins la două posesii în față (59-64). Bihorenii au irosit ușor un atac în care au fost prinși în capcană, dar U-BT n-au putut înscrie deloc pe final și s-a terminat 60-64.

Ambele formații și-au apărat terenul propriu! Duminică avem noua campioană din LNBM

Foto: Emi Turbuc

Patrick Richard a fost principalul marcator al clujenilor, cu 13 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive, urmat de tridentul Tarolis-Wright-Edwards, toți cu 9 puncte. De la Oradea au ieșit în evidență Aaron Broussard (16 puncte, 6 recuperări, 2 assist-uri, 2 intercepții), Stephen Holt (11 puncte, 3 intercepții) respectiv Giordan Watson (9 puncte, 4 assist-uri, 2 intercepții).

Meciul 5, cel care decide campioana sezonului 2020/2021, va avea loc duminică, 20 iunie de la ora 20.00 în BTarena!

Foto: Emi Turbuc

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *