FRF a anunțat când se va relua Liga 2

FRF a anunțat faptul că Liga 2 se va relua la data de 31 iulie, pe același sistem competițional care a funcționat și în sezonul trecut.

FRF a respins dorința majorității cluburilor, care au dorit ca în grupele de play-out să se joace tur-retur, la fel ca și în play-off. Sistemul va avea la start 20 de echipe, cu un sezon regular de 19 etape, iar fiecare echipa va trebui să stea pe bară într-una dintre etape. Primele 6 echipe după sistemul regular, vor ajunge în play-off, iar în cazul formațiilor din play-out, vor exista două grupe A și B, în care se vor juca doar 6 meciuri.

De asemenea, s-a decis și modul în care vor arăta grupele astfel în grupa A vor fi locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18, 19, în timp ce în Grupa B vor fi locurile 8, 9, 12, 13, 16, 17, 20. Ultimele două echipe din fiecare grupa vor retrograda direct, în timp ce locurile 5 din fiecare vor juca un baraj pentru menținere.

În cazul partidelor de play-off vor exista meciuri tur-retur, astfel primele două echipe vor promova direct, iar locul 3 va juca baraj cu locul 8 din play-out-ul ligii 1.

Echipele din noul sezon al Ligii a 2-a

FC Hermannstadt
Astra Giurgiu
Politehnica Iași
Dunărea Călărași
FK Csikszereda
ASU Politehnica Timișoara
Farul Constanţa (situația echipei este una incertă după fuziunea cu Viitorul Constanța, iar locul din Liga 2 ar urma să fie cumpărat)
Petrolul Ploieşti
Viitorul Pandurii Târgu Jiu
Metaloglobus Bucureşti
Universitatea Cluj
Ripensia Timișoara
SCM Gloria Buzău
Concordia Chiajna
Unirea Slobozia
Dacia Unirea Brăila
Steaua Bucureşti
Corona Braşov
Viitorul Şelimbăr
Unirea Dej

FOTO: Silvia Rusu

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *