Drumul în Women’s Champions League începe în Finlanda! „U” Olimpia, repartizată într-o grupă dificilă

Campioana României la fotbal feminin, „U” Olimpia Cluj, va face parte dintr-o grupă dificilă în primul tur preliminar al Women’s Champions League. Primul joc are loc în 18 august.

„Studentele” au fost repartizate, conform tragerii la sorţi, în grupa a 5-a, alături de Åland United (Finlanda), Servette FC Chênois (Elveţia) vs Glentoran WFC (Irlanda de Nord).

Adversara Clujului va fi campioana Finlandei, Åland United, grupare ce organizează acest miniturneu. În cazul în care vor trece de nordice, universitarele întâlnesc învingătoarea dintre Servette şi Glentoran, câştigătoarea grupei urmând să avanseze în turul al doilea.

Meciurile din preliminarii vor fi transmise pe canalul de YouTube DAZN Women’s Champions League.

Cine este Åland United?

Foto: Facebook Aland United

Formaţia din „Ţara celor 1000 de lacuri” joacă sub această denumire din 2004, în urma unei colaborări dintre LIF (vechiul nume) şi IFK Mariehamn. Gruparea a ajuns în primul eşalon la un an de la înfiinţare, cucerind titlul, în premieră, în 2009. Åland are în palmares alte două campionate (2013 şi 2020), dar şi Cupa Finlandei (2020).

Echipa antrenată de Steve Beeks are în lot 8 straniere, cele mai multe fiind din SUA (3 jucătoare), pe lângă două sportive din Estonia, două portugheze şi o suedeză.

Adversara Olimpiei Cluj a jucat până acum de două ori în competiţia supremă intercluburi din fotbalul feminin, în 2010/2011 (0-9 şi 0-6 cu Turbine Potsdam), respectiv în 2014/2015, când a făcut parte dintr-o grupă preliminară alături de ZFK Kochani (Macedonia de Nord), Medyk Konin (Polonia) şi SFK 2000 (Bosnia-Herzegovina), impunându-se doar în faţa echipei din Macedonia, cu 4-0.

Foto: arhivă Emi Turbuc

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *