Weekend dedicat atletismului la Cluj. Atleți din România și alte șase țări s-au întrecut pe Cluj Arena

Cluj Arena a găzduit, în acest weekend, o nouă întrecere sportivă de înalt nivel, una dintre cele mai vechi competiții atletice continentale, Campionatele Internaționale ale României „Iolanda Balaș Soter”.

Ajuns la cea de-a 66-a ediție, evenimentul a reunit nu mai puțin de 228 de participanți, 86 dintre aceștia fiind fete, iar restul de 142 băieți, sportivi proveniți de la 81 de cluburi. Pe lângă sportivii României, țări precum Liban, Serbia, Moldova, Bulgaria, Grecia și Franța au fost reprezentate de atleți de excepție.

Astfel, în cele două zile de competiție s-au derulat probele de aruncare a ciocanului, a discului, săritura cu prăjina, precum și proba de 4X400 m, acestea fiind probele la categoria masculin. La categoria feminin întrecerea a constat în săritură cu prăjina.

De asemenea, cu ocazia Campionatelor Internaționale ale României „Iolanda Balaș Soter” au fost organizate și memorialele „Maria Cioncan” – 1500 m feminin, „Ioan Soter” – înălțime masculin, „Iolanda Balaș Soter” – înălțime feminin și „Lia Manoliu” – disc feminin.

Competiția sportivă a fost organizată de către Federația Română de Atletism iar concomitent cu aceasta a avut loc și Cupa României.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *