Eduard Roschnafsky a semnat cu o echipă importantă din baschetul german

Tânărul baschetbalist Eduard Roschnafsky, fiul lui Bruno Roschnafsky (fost jucător la „U” Cluj), a semnat un contract pe trei ani cu MHP Riesen Ludwigsburg, grupare din Beko BBL, notează unitedhoops.ro.

Baschetbalistul cu origini româneşti şi posesor al cetățeniei germane, evoluează la poziția 4 (extremă de forţă) şi este născut în anul 2003.

Eddz Roschnafsky a învăţat tainele sportului de sub coş la Cluj-Napoca, de unde a plecat în Germania, mai întâi la Science City Jena, ulterior la Chemnitz 99ers, pentru care a evoluat până să semneze cu Ludwingsburg.

Tânărul a ajuns să joace în Germania mai devreme decât tatăl său. Acesta din urmă a evoluat pentru Bamberg, Weißenfels, Trier și Schwelm, făcând parte din marea echipă a Clujului din anii ’90.

„Eddy este un jucător foarte promițător, cu talent enorm. Datorită caracteristicilor fizice, el poate acționa sub coș, iar datorită aruncării de care dispune poate oferi o cu totul altă dimensiune jocului. El corespunde profilului modern, iar prin prisma acestor calități, respectiv cu muncă pe măsură, viitorul său ar putea fi grozav.”, a declarat John Patrick, antrenorul MHP Riesen Ludwingsburg, despre micul Roschnafsky.

În stagiunea 2021/2022, jucătorul va face parte şi din echipa de seniori, dar va evolua şi la U19.

Foto: Harald Kuhl

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *