Marius Șumudică, epuizat înaintea debutului oficial pe banca CFR-ului:”De două nopți nu mă odihnesc”

CFR Cluj își începe aventura în noul sezon european marți, 6 iulie împotriva campioanei din Bosnia și Herțegovina, Borac Banja Luka. Antrenorul Marius Șumudică a mărturisit la conferința de presă premergătoare partidei din Gruia că are mari emoții înaintea debutului său ca antrenor al campioanei.

„Nici când jucam cu Beșiktaș și Galatasaray nu aveam asemenea emoții! De vreo două nopți nu mă odihnesc. Azi îmi spunea soția că trebuie să fiu la 6-7 la stadion, eu am venit la 2 să mai pregătesc partida. Sunt emoții, sunt umane. Orice om le are. Cred că ne-am pregătit foarte bine și ușor-ușor aceste emoții vor dispărea și sper să-mi ajut echipa de pe bancă.

 Cel mai greu meci e următorul, indiferent de adversar. Nu mai există echipe mici. În orice competiție nu mai există echipe mici. Inclusiv în campionatul intern, au apărut echipe în play-off la care nimeni nu se aștepta. Nu mai contează că ești din Malta, Luxemburg, Andorra. Sunt echipe care își vând scump pielea, care și-au luat antrenor bun, care se organizează foarte bine și e foarte greu să le desfaci, să le marchezi gol, chiar dacă pleci favorit.

Toată lumea se așteaptă ca CFR să defileze în acest prim tur. Să știți că nu e așa. Nu vreau să copiez niciun antrenor care a fost înainte și să încep să spun că va fi cel mai greu meci mâine, că noi plecăm cu șansa a doua și sunt mai buni decât noi. În general, jucătorii din spațiul ex-iugoslav, care au sângele ăsta de luptător, cu siguranță din punctul ăsta de vedere ne vor pune anumite probleme.

Dacă nu vom răspunde cu aceeași monedă și nu vom fi la fel de agresivi… cel puțin eu nu pot, pentru că eu stau numai în picioare. Când antrenorul stă pe scaun și doarme, îți doarme și echipa în teren. Sper să imprim echipei mentalitatea de învingător. Dacă ne vom ridica din punct de vedere al agresivității la nivelul adversarului, putem spune că CFR este favorită”, a declarat Șumudică, la conferința de presă.

CFR Cluj – Borac Banja Luka se joacă marți, 6 iulie de la ora 20:00 pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu.

Daniel Kerekes

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *