U-Banca Transilvania va înfrunta campioana Finlandei în primul tur preliminar din Basketball Champions League

Campionii României vor da peste Salon Vilpas (Finlanda) în primul joc din cadrul turneelor preliminare pentru accesul în faza grupelor Basketball Champions League.

Potrivit tragerii la sorți din Elveția, U-BT Cluj-Napoca trebuie să treacă de Salon Vilpas în sferturile turneului preliminar. Jocul va avea loc în a doua săptămână din luna septembrie.

Finlandezii sunt debutanți în BCL, după ce au cucerit în premieră titlul în „țara celor 1000 de lacuri” în stagiunea 2020/2021.

În cazul în care „studenții” trec de Vilpas, în semifinale vor avea parte de un duel mult mai complicat, împotriva grecilor de la Peristeri. Într-o posibilă finală, dacă ajunge până acolo, U-BT poate da peste KK Split (Croația), AEK Larnaca (Cipru) sau Fribourg Olympic (Elveția).

Câștigătoarea acestui turneu preliminar (QT1) a fost repartizată în Grupa G, pe tabloul principal, alături de Hapoel Holon (Israel), Happy Casa Brindisi (Italia) și Darussafaka Tekfen (Turcia). 

Accederea în grupele BCL se desfășoară sub formă de turnee, patru în total, cu câte șase echipe. Turneele au loc în perioada 13-17 septembrie, locațiile urmând să fie stabilite ulterior.

Clujenii au anunțat că vor continua aventura europeană în FIBA Europe Cup dacă vor fi eliminați din preliminariile Basketball Champions League.

Foto: u-bt.basketball

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *