U-BT și-a adus un conducător de joc cu apariții în trei competiții europene

U-Banca Transilvania a realizat primul transfer extern în vederea pregătirii sezonului viitor. La campioana României sosește un conducător de joc american care a evoluat în 3 din cele 4 competiții europene din baschetul masculin.

Brandon Brown va fi cel mai probabil titular pe postul 1, jucătorul american evoluând ultima dată în Franța la Boulogne-Levallois. Alături de trupa din Hexagon a prins meciuri și în EuroCup, a doua competiție europeană ca valoare.

Americanul în vârstă de 31 de ani și înalt de 1.86 metri a absolvit colegiul Western Montana. Primul contract profesionist l-a semnat în Brazilia, jucând pentru Basquete Cearense și Rio Claro Basquete, potrivit u-bt.basketball.

Foto: basketballcl.com

Brown a avut ulterior experiențe pe la formațiile King Wilki Morskie Szczecin, Siarka Tarnobrzeg, Turow Zgorzelec sau Trefl Sopot (toate în Polonia), Omonia Nicosia (Cipru), Balkan Botevgrad (Bulgaria) ori Nizhny Novgorod (Rusia).

În maioul rușilor a putut juca în Basketball Champions League, remarcându-se cu medii de 13 puncte în 18 partide. Sezonul trecut, la Boulogne-Levallois a avut medii de 7.3 puncte, 2.8 pase decisive și 2.2 recuperări în EuroCup, cu peste 37% precizie din spatele arcului de cerc.

Potrivit unei statistici oferite de lnb.fr, Brown a avut aproape 50% de la 3 puncte în campionatul Franței (34/69 aruncări reușite)! Americanul a strâns doar 7 prezențe ca titular în prima ligă franceză, având în total 25 de jocuri.

Conducătorul de joc american este al doilea transfer bifat de U-Banca Transilvania până acum, pe același post fiind adus și Giordan Watson, ultima dată trecut pe la CSM CSU Oradea.

Foto: basketballcl.com

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *