„U” Cluj țintește promovarea în Liga 1 cu un buget sub 2 milioane de euro. Managerul general Ovidiu Blag a recunoscut că are 3500 euro salariu pe lună

Managerul general al clubului FC Universitatea Cluj, Ovidiu Blag, a vorbit despre planurile echipei în acest sezon competițional 2021-2022 care bate la ușă, despre bugetul echipei, despre alegerea antrenorului Erik Lincar, despre prima opțiune pentru postul de director sportiv care a fost Dorin GOga, dar și despre suma vehiculată în spațiul public privind salariul său la club.

„A fost foarte greu într-un fel să iau decizia să vin la Universitatea pentru că aveam un altfel de viață, dar în același timp foarte ușor sau ușor având în vedere că era vorba despre „U” Cluj și având în vedere felul cu care mi s-a vorbit despre importanța mea în acest angrenaj. Nu am fost conștient în ce mă bag, dar acum văd”, a declarat managerul general al lui „U” Cluj, Ovidiu Blag.

Antrenorul Erik Lincar își dorește cu ardoare promovarea

„Am luat ca primă măsură limitarea salariilor la o anumită sumă, noi avem câteva excepții care trec, în rest am încercat să facem un buget salarial corespunzător nivelului la care ne aflăm și din punct de vedere al bugetului și din punct de vedere al ideii de a promova. Îți dorești promovarea, trebuie să găsești oameni după chipul și asemănarea antrenorului, caer își dorește cu ardoare promovarea, el a fost la 8 secunde de a promova. Când am semnat cu el (n. red. Erik Lincar) mi-a zis că el vine ca să promoveze pentru că în CV-ul lui asta e ceva foarte important. El a semnat pe un an, nu și-a securizat contractul, ceea ce se vede clar dorința de promovare, cu opțiune de prelungire”, a mai precizat Blag.

„Între managerul sportiv (n. r. Gabriel Giurgiu) și Erik Lincar există un soi de vot, iar dacă ambii spun da pentru un jucător, acel jucător vine. Noi ne-am securizat că pe parte sportivă decid directorul sportiv și antrenorul”, a mai declarat Ovidiu Blag.

Despre bugetul echipei necesar în sezonul 2021-2022

„Este un buget cu care noi atunci când am venit și am spus promovare, nu ne-am gândit că bugetul să poată fi invocat în momentul în care nu promovăm. Chiar acum în aceste momente grele ne bucurăm de sprijinul fantastic al sponsorilor. Noi acum mizăm pe aportul sponsorilor în această perioadă dificilă. Bugetul este sub 2 milioane de euro.

Ce înseamnă aporturil universităților în servicii, pot să spun că avem colaborările cu Universitatea Babeș-Bolyai și cu cei de la USAMV, ultimii ne oferă mâncare la locurile lor de servit masa la prânz, la 12-15 lei, acum urmează să semneze contractul. Avem un număr de camere pe care îl putem folosi pentru jucătorii noștri, despre deschiderea celor de la UBB, poate nu mai e nevoie să mai vorbim din moment ce acolo are loc cantonamentul. Am preferat să avem cantonamentul în Parcul Iuliu Hațieganu, avem 17 camere acolo.

Cei de la Politehnică ne-au promis de asemenea servicii în spații de cazare sau chiar și un autocar, iar doamna rector Buzoianu (n. red. UMF Cluj) și cu domnul prorector Oprean ne-au promis servicii medicale pe care urmează să le identificăm și cuantificăm. Aceste servicii însumate îmi dau mie undeva pe la 150.000 de euro, pe care i-am avea în servicii. De asemenea împreună cu colegii mei de la marketing, Mihai Moga de exemplu, încercăm să valorificăm ceea ce înseamnă operațional și foarte punctual nevoile noastre”, a mai susținut managerul general.

Pe lângă infuzia de capital de la Primăria Cluj-Napoca, sponsorii principali rămân Banca Transilvania, DeLonghi, Superbet și AROBS.

Goga, prima opțiune pentru postul de director sportiv

„Prima opțiune pentru postul de director sportiv, o discuție pe care am avut-o, a fost cu Goga. Mi s-a părut exponențială figura lui, mai ales că l-am găsit deja prezent în birou, semn că era pregătit pentru un post de manager sau în conducere. I-am făcut această propunere, îmi asum faptul că am greșit și eu, dar după câteva zile în care discuțiile au trenat a avut loc întâlnirea aceasta între Giurgiu și Lincar, care departe de a fi prieteni înainte, dar au fost colegi înainte la Chiajna.

Noi încercăm să ne acoperim foarte mult de marii U-iști, indiferent cum se cheamă ei. Mie mi-ar plăcea fantastic să fie niște foști jucători ai lui U care efectiv să facă ceva constructiv la acest club, iar pe Goga îl văd ca pe unul dintre ei. El ar putea să ajungă un foarte bun conducător, e mobilat, e un simbol al clubului, e un băiat inteligent, de condiție foarte bună. E un tip care e credibil, e foarte iubit”, a mai declarat Ovidiu Blag.

Lincar are capacitatea de a manageria situația foarte bine în acest sezon

„De capacitatea lui Lincar nu mă îndoiesc. Am fost invitat și am stat la o discuție privată la biroul președintelului FRF Răzvan Burleanu, care îmi spunea că Erik Lincar este unul dintre antrenori asupra cărora federația are focus, ca fiind un antrenor foarte bun și de încredere, un profesionist desăvârșit. Din punct de vedere al pregătirii lui mentale, al dorinței lui și sub aparența această că îți vorbește molcom, dar cu argumente, se ascunde și un tip foarte dur și l-am văzut. În relația cu jucătorii e strict dur și se impune. Acuma mi-e greu să cred că își aduce jucători cu care a lucrat prost, ci probabil jucătorii cu care a lucrat bine și foarte bine. Cred că e în stare să managerieze situația foarte bine. Toți jucătorii au semnat pe un an, iar dintre ei, o minoritate, cu acea opțiune de prelungire dacă promovează echipa”, a mai susținut managerul clubului.

Împrumutul lui Telcean

„Aici a fost o foarte mare dorință a jucătorului de a pleca. Nu comentez, mie îmi place foarte mult de el, dar dacă un jucător nu își dorește să rămână, iar mirajul acesta al Ligii I îi face cu ochiul, mai mult de atât echipei care l-a luat împrumut i-am pus și o clauză de cumpărare, dacă lucrurile astea se vor contetriza eu zic că ar fi o chestie să se câștige niște bani și nu puțini din vânzarea lui Telcean”, a mai precizat Blag.

Despre sumele vehiculate pentru salariul managerelui general

„Domnul președinte lucrează benevol (n. red. Constantin Răduță), deci nu are niciun salar, iar eu mi-am pus salar tocmai ca să evit discuțiile că toată lumea vine acolo ca sa ce, dacă nu vrei salariu atunci ce vrei, de ce vii acolo?! Acela e salariul despre care s-a tot scris și comentat (n. red. 3500 euro). Vi se pare mare?

Eu sunt un altfel de conducător, dacă eu îmi sacrific 20 de ore, nu cred că aș putea să nu pun un preț pe capul meu, dar în același timp eu dacă mâine simt că sunt urât, dujmănit, mi se pun în cârcă lucruri foarte grave, eu unul pe gratis nu lucrez, dar și plec. Când mi se întâmplă să o dau de gard eu și banii înapoi pot să îi dau, deci nu aia era problema mea, să îmi găsesc un job. Știți ce făceam eu înainte și nu cred că îmi trebuia un job.

Oricum se știu toate sumele tuturor, așa că de ce aș minți. Acuma bineînțeles că poți contextualiza ce e mult și ce e puțin. Mie mi se pare că asta a fost condiția mea ca să fac ceva și să nu fie part-time job, să mă pot consacra și să umplu cu prezența mea latura asta”, a declarat Blag.

FC Universitatea Cluj a disputat deja patru amicale, primul cu echipa U19 a echipei, câștigată cu 3-1, două cu Unirea Dej, ambele pierdute cu 1-4 și 0-2 și victoria cu CSC Șelimbăr (4-0).

”U” Cluj va avea următoarea partidă amicală pe 14 iulie, cu Ripensia Timișoara.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *