EDITORIAL. Trebuie un reset la „U” Cluj pe bune, nu politizarea care e acum

Președintele clubului FC Universitatea Cluj, Constantin Răduță (ex-mijlocaș al clubului timp de 3 sezoane în anii ’80) are de dat niște explicații publice pentru această demisie precipitată a directorului general.

De la numirea dl Constantin Răduță, acesta nu a susținut nicio conferinta de presă, nici măcar cea clasică de instalare, doar directorul Ovidiu Blag a iesit costant în mass-media și și-a cules și laudele și „castanele”, Răduță a stat pitit la biroul de președinte de club, a stat ascuns.

Crizele non stop de la clubul de liga a 2-a „U” Cluj, cum e și acesta când campionatul bate la ușă, începe Liga 2 curând, îndepărtează tot mai mult publicul clujean de acest club, public săturat de amatorism și de ratarea permanentă a promovării, în timp ce eterna rivala din Gruia a ajuns la 7 campionate câștigate, ultimele 4 consecutive.

Politizarea e totală la clubul clujean, un club de stat, deținut de primărie și cele șaseuniversități, dintre care UBB are cea mai mare influență. „U” are conducători numiți politic, cazul Răduță e cert, se cunoaște bine situația de către publicul alb-negru, iar în trecut identic a fost numit presedinte consilierul local PDL acum PNL Radu Constantea. Politic o mie la sută.

Dacă nu alegem conducătorii prin concursuri manageriale reale, la „U” Cluj nu o să existe decât eșecuri, dezamăgiri imense și tristețe, ca până acum.

Prima soluție este demisia urgentă a lui Răduță, chiar dacă „el face voluntariat la club”, așa cum cum spunea, incredibil, chiar fostul manager Ovidiu Blag în emisiunea online a lui Lucian Danciu și alegerea unui conducător printr-un concurs. Constantin Răduță să asigure interimatul gratis și apoi gata.

De asemenea, salariile conducătorilor trebuie corelate cu situația de la club din acest moment, cu austeritate și cu concentrarea banilor pe construirea unei echipe cu șanse reale la Liga 1, unde ii e locul unui club cu 101 ani de tradiție. Dupa promovare să se acorde bonusuri tuturor din club, tuturor!

Împrumutul lui Telcean la FC Arges, apărător crescut la „U”, jucător bun, care merita să joace titular sezonul acesta, a fost o veste extrem de întristătoare. Lincar nu l-a dorit, i-a spus că nu mizează pe el. Dacă nu punem preț pe jucătorii crescuți la Cluj, pe cine să punem, pe cei aduși de antrenorul Lincar și, culmea, de Gabriel Giurgiu? De ce nu era ok Telcean titular, Gabi, de ce?

Să spunem și că la „U” Cluj persoana cu decizia finală este domnul primar Emil Boc, care trebuie să înțeleagă odată și odată ca trebuie să depolitizeze clubul, nu să îl pună tot politic pe Răduță în locul lui Constantea Radu, consilier local PNL, girat și el de primar în funcția de președinte ani și ani la rând, cu rezultate 0.

Politizarea în continuare a clubului duce la dezastru, „U” a jucat în play-out în loc de playoff, o rușine, a pierdut două meciuri la rând cu Comuna Recea, care a căzut în Liga a 3-a, altă rușine imensă. Unde e respectul pentru tradiție și blazon? Când se termină batjocura asta la adresa publicului „U”-ist? Trebuie un reset la „U” Cluj pe bune, nu politizarea care e acum. Și trebuie privatizat, de ce nu?

Written by 

Peste 20 de ani de experiență în industria media din România, autor al istoriei presei clujene, "Colosul cu picioare de hârtie", dar și co-autor al volumului "Cluj contra Cluj - Istoria celui mai vechi derbi local din România", o sinteză a confruntărilor directe dintre "U" Cluj și CFR, realizată în colaborare cu jurnalistul Bogdan Stanciu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *