CFR Cluj, la 90 de minute de calificarea în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor

Campionii de la CFR Cluj s-au deplasat în Bosnia și Herțegovina pentru a disputa meciul retur din prima manșă de calificare din UEFA Champions League împotriva celor de la Borac Banja Luka. Clujenii și-au creat un avantaj confortabil în meciul tur jucat la Cluj-Napoca impunându-se cu scorul de 3-1.

CFR Cluj a plecat la Banja Luka după ce a ratat trofeul Supercupei României împotriva Universității Craiova. Meciul disputat pe Arena Națională a fost dominat de Clujeni însă, ajunși la loviturile de departajare oltenii au fost mai inspirați. Păun și Omrani au ratat de la punctul cu var iar CSU Craiova a câștigat primul trofeu al sezonului.

Borac nu a disputat niciun meci în weekend, campionatul intern având startul doar săptămâna aceasta așadar bosniacii sunt mai proaspeți, iar acest factor ar putea influența deznodământul partidei de la Banja Luka. Raportându-ne la ce s-a văzut pe Dr. Constantin Rădulescu în urmă cu o săptămână Borac nu ar trebui să aibă vreo șansă reală la calificare CFR-ul fiind superioară la toate capitolele. Bosniacii însă au fost foarte pragmatici, marcând la singura lor ocazie periculoasă speculând o neatenție a defensivei clujene.

„Avem un rezultat bun pentru mâine, dar tot va fi greu pentru noi. Știu că balcanicii sunt greu de bătut când joacă acasă, dar mă aștept să fim la nivelul nostru obișnuit  și să arătăm de ce suntem cea mai bună echipă din România.  E frumos să vin acasă și să joc împotriva echipelor din țara mea. Am jucat bine în Supercupă, am pierdut la penalty-uri, unde e o loterie. Eșecurile fac parte din fotbal”, a declarat bosniacul din tabăra CFR-ului, Mateo Susic

„Ne așteptăm la o atmosferă incendiară, dar vom face tot ceea ce ține de noi să ne calificăm. Plecăm cu un avantaj de două goluri și sperăm să menținem, cel puțin, acest avantaj. Cel mai important e ca echipa să meargă mai departe. Pe mine asta mă interesează, nu altceva”, a spus antrenorul Marius Șumudică.

Borac Banja Luka – CFR Cluj se joacă astăzi, 13 iulie de la ora 21:00 pe Gradski Stadion din Banja Luka iar partida va fi arbitrată de elvețianul Urs Schnyder.

Daniel Kerekes

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *