Întăriri pentru Basketball Champions League! U-BT a transferat un multiplu medaliat cu naționala Serbiei

U-Banca Transilvania a bifat cel mai important transfer de până acum, în privința jucătorilor străini pentru sezonul 2021/2022. Un component al naționalei Serbiei vine sub Feleac.

Stefan Birčević sosește la campioana României după ce a evoluat ultima dată în Turcia, la Bursaspor. În maioul alb-verde a înregistrat medii de 8.0 puncte, 4.8 recuperări și 0.7 pase decisive, potrivit u-bt.basketball.

În vârstă de 31 de ani și 2.11 metri înălțime, sârbul acoperă pozițiile 4-5, zona terenului unde clujenii și-au dominat adversarii în sezonul trecut. Pe site-urile de specialitate, Birčević este dat ca extremă de forță (poziția 4).

Foto: eurohoops.net

În cariera sa a trecut pe la Metalac Valjevo, Radnicki Kragujevac, Partizan Belgrad (toate din Serbia), CB Estudiantes Madrid (Spania), Telekom Baskets Bonn (Germania), Istanbul BB, Banvit Bandirma sau Bursaspor (toate din Turcia).

Multiplu medaliat pe plan internațional

Foto: fiba.basketball

CV-ul baschetbalistului sârb conține mai multe prezențe în naționala țării sale, alături de care, la Universiada din Shenzen (2011), Birčević a cucerit medalia de aur.

La seniori, noul jucător al Clujului are trei finale pierdute, cucerind medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (2016), dar și în cadrul Cupei Mondiale din Spania (2014) și la Campionatul European din 2017.

Din acest punct de vedere, Birčević va fi cel mai important jucător de la U-BT în stagiunea viitoare, niciunul dintre ceilalți sportivi aflați sub contract neavând la fel de multe distincții pe plan internațional.

Este o bucurie pentru mine să vin la această echipă, mai ales după ce am vorbit cu oamenii din conducere și cred că va fi grozav să joc la Cluj. Sunt bucuros că voi juca și pot să promit că voi da tot ce am mai bun. Sper să fim încurajați de oamenii din jurul nostru, să ieșim campioni și să ne calificăm în grupele Basketball Champions League.”, a declarat ex-iugoslavul pentru u-bt.basketball.

Birčević este al treilea transfer al U-BT, după Giordan Watson și Brandon Brown.

Foto: eurohoops.net

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *