Victorie chinuită pentru naționala României cu Honduras la Jocurile Olimpice

România a câștigat primul meci la Jocurile Olimpice după 57 de ani de la ultima participare, grație unui autogol semnat de Oliva în finalul primei reprize.

În prima repriză, România a tremurat la ocaziile Hondurasului, prima venind încă din minutul 10 la o deviere a lui Pineda, la care Aioani a găsit răspunsul perfect, reușind să pareze cu piciorul. Pe finalul primei reprize, naționala antrenată de Mirel Rădoi a început să iasă la joc, iar o primă șansă importantă a fost ratată de Rațiu, după o acțiune personală(42). Când echipele păreau să intre cu scor alb la cabine, Ciobanu a bătut perfect un corner de pe partea stângă, mingea a luat efect spre interior, iar Oliva a deviat nefericit balonul în propria poartă 1-0 (min 45).

În a doua repriză, tricolorii au ținut jocul de partea lor, iar în mai multe rânduri au avut șansa de a-și dubla avantajul, cea mai mare ocazie aparținând lui Sefer în minutul 67.

Echipe:

Honduras: Guity – Casildo, Maldonado, Garcia, Decas – Pineda, Alvarez, Rivas, Rodriguez – Martinez, Benguche

România: Aioani – Ghiță, Marin, Pașcanu – Rațiu (Grigore 75), Ciobanu (Băluță 68), Dulca, Ștefan (Boboc 46) – Dobre, Ganea (Sîntean 68), Gheorghe (Sefer 55)
Rezerve: Popa, Băluță, Florescu

În celălalt meci al grupei Noua Zeelandă s-a impus cu 1-0 în fața Coreei de Sud prin golul marcat de Chris Wood la unicul șut pe poartă.

Clasamentul grupei

1.România 3p

2. Noua Zeelandă 3p

3. Honduras 0p

4. Coreea de Sud 0p

Următoarele meciuri

Duminică, 25 iulie

  • Noua Zeelandă – Honduras (ora locală 17:00, Kashima)
  • România – Coreea de Sud (ora locală 20:00), Kashima) 14:00, ora României

Miercuri, 28 iulie

  • România – Noua Zeelandă (ora locală 17:30, Sapporo) 11:30, ora României
  • Coreea de Sud – Honduras (ora locală 17:30, Yokohama)

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.