Pierdere la nivelul tinerilor! Dragoș Lungu își va continua cariera în Australia

Campionii României la baschet masculin pierd un jucător de viitor, în persoana lui Dragoș Lungu, tânărul urmând să-și continue cariera în Australia. În această vară U-BT s-a despărțit și de David Vida.

Lungu a primit o bursă din partea Global Academy din Canberra, după cum notează u-bt.basketball. Gruparea în cauză „este în strânsă legătură cu NBA și unește sportivi de perspectivă din Australia, care sunt vizați ulterior pentru înscrierea în draft-ul NBA”.

Tânărul baschetbalist român și-a făcut debutul în echipa de seniori U-BT Cluj-Napoca în stagiunea 2020/2021 și a bifat 31 de meciuri, cu medii de 2.1 puncte, 0.9 recuperări și 0.5 pase decisive.

Sportivul a avut cea mai bună prestație stagională împotriva formației CSM Târgu Jiu, când și-a trecut în cont 10 puncte, cu 3/6 din acțiune. Pe lângă titlul cucerit la seniori, Lungu a ajutat și echipa U18 să iasă campioană națională.

În prezent, baschetbalistul se pregătește cu lotul național pentru FIBA European Challengers la categoria U18. Va fi a doua competiție internațională la care participă în 2021, după Euroliga juniorilor.

Lungu urmează să devină primul european care ajunge să facă pasul în Australia, la gruparea menționată. Pe lângă carieră, acesta își va continua și studiile în capitala țării de la antipozi.

„Oriunde voi ajunge, voi purta numele U mai departe!”

„Îmi doresc să demonstrez că baschetul pe care l-am învățat în țara mea poate concura cu ceea ce se joacă și în alte părți ale lumii. Vreau să îi fac mândri pe cei care m-au ales în acest program și m-au susținut până acum. Țin să le mulțumesc colegilor mei de echipă și staff-ului de la U-Banca Transilvania. Cu toții m-au ajutat anul acesta să mă dezvolt și să îmi îmbunătățesc jocul.

Evoluând alături de seniori am făcut un pas uriaș în progresul meu. Plec de la U-Banca Transilvania cu mândria că am ajutat și eu la obținerea titlului la seniori și la U18, dar și cu împlinirea că am participat alături de colegii mei la una dintre cele mai atractive competiții pentru juniori, Adidas Next Generation Tournament. Oriunde voi ajunge voi purta numele U mai departe și voi fi întotdeauna mândru că am făcut parte din această familie. Vă mulțumesc! Haide U!”, a declarat sportivul pentru site-ul clubului clujean.

Foto: u-bt.basketball (Manases Sándor)

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *