Dramatism în Gruia. Remiză pentru CFR Cluj în prima manșă cu Young Boys, iar soarta calificării se decide în „infernul” de la Berna

CFR Cluj a obținut o remiză, scor 1-1 (1-0), împotriva campioanei Elveției, Young Boys, în prima manșă a turului trei preliminar UEFA Champions League. Cele două goluri ale partidei au fost marcate la cele două extreme, feroviarii deschizând scorul în minutul 4, iar Young Boys egalând în minutele de prelungiri după un forcing ofensiv prelungit la poarta lui Arlauskis.

Clujenii au început partida ca din tun, marcând la prima fază periculoasă. În urma unei faze fixe executate de Deac, Cristian Manea a reușit să introducă mingea în poarta lui Von Balmoos (4). Young Boys a fost periculoasă în minutul 8, când americanul Siebatcheu a reluat cu capul centrarea lui Hefti, dar Arlauskis a reținut.

Denis Alibec a fost aproape de majorarea avantajului printr-un șut deviat care a trecut de puțin peste bara transversală, după ce a combinat cu Omrani la marginea careului. CFR a dominat primul sfert de oră, presând echipa elvețiană în continuu și reușind să o țină în propria jumătate.

Alibec a părăsit terenul accidentat în minutul 20 al partidei, fiind schimbat cu Adrian Păun, atacantul acuzând dureri musculare. După ce a marcat, Manea a reușit și o intervenție foarte bună prin alunecare la șutul lui Elia, prin care a păstrat avantajul echipei sale. Elvețienii au reușit să echilibreze jocul până la finalul reprizei terminând primele 45 de minute în atac nereușind să marcheze golul egalizator.

Cum era de așteptat Young Boys a început partea a doua agresiv, presând defensiva clujeană aceștia având unele acțiuni periculoase care au fost însă finalizate neinspirat . Ardelenii s-a apărat exemplar fără să permită elvețienilor să aibă vreo ocazie importantă. În minutul 73 luxemburghezul Martins a încercat să îl surprindă pe Arlauskis de la distanță dar portarul CFR-ist a reținut cu siguranță. Arla și-a continuat prestația bună reținând și șutul lui Elia. cea mai mare ocazie a clujenilor a venit din gheata șeptarului păun care și-a făcut mingea perfect pentru un șut plasat dar execuția l-a trădat pe acesta, balonul trecând peste poartă.

Finalul partidei a încins spiritele la faza în care Arlauskis a greșit inițial la o centrare, dar și-a răscumpărat greșeala respingând șutul periculos. După această fază, portarul lituanian a acuzat dureri, dar arbitrul Makkelie a ezitat să oprească partida.

În urma unui forcing prelungit la poarta campioanei Românie, elvețienii au reușit să egaleze în minutele de prelungire prin Vincent Sierro, care a fost la locul potrivit și a introdus mingea în plasă după o respingere a lui Arlauskis la capătul unei lovituri libere.

Meciul s-a încheiat la egalitate după 8 minute de prelungiri, iar CFR Cluj va evolua în „infernul” de la Berna pentru un loc în play-off-ul Champions League. Partida va avea loc marți, 10 august, de la ora 21:30.

Echipele de start:

CFR Cluj: Arlauskis – Camora, Cestor, Cestor, Bouhenna, Manea – Sigurjohnsson ( Costache 85), Rodriguez, Susic – Deac, Omrani ( Debeljuh 62), Alibec (Păun, min. 21)

Rezerve: Bălgrădean, Graovac, Păun, Ciubotariu, Latovlevici, Costache Tahiri, Debeljuh, Petrila, Hoban, Gussouma, Itu

Antrenor: Marius Șumudică

Young Bouys: von Ballmoos – Hefti, Camara (Lauper 56) , Zesiger, Garcia ( – Ngamaleu ( Lefort 71), Aebischer, Martins (Sierro 75) , Fassnacht( Rieder 56) – Elia, Siebatcheu

Rezerve: Zbinden, Faivre, Spielmann, Sierro, Kanga, Sulejmani, Burgy, Mambimbi, Maceiras, Lefort, Lauper, Rieder

Antrenor: David Wagner

Arbitru principal: Danny Desmond Makkelie (Olanda)

Asistenți: H. Steegstra, Jan de Vries

Al patrulea oficial: A. Lindhout

Obs. de arbitri: S. Tritsonis (Grecia)

Delegat UEFA: I. Huszar (Ungaria)

Daniel Kerekes

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *