U-Banca Transilvania s-a reunit în formulă incompletă. „Primul obiectiv este să ne calificăm în grupele Champions League”

Campioana României la baschet masculin s-a reunit luni dimineața (2 august), în vederea startului pregătirii stagiunii 2021/2022.

Andrija Stipanović, Nandor Kuti, Karel Guzman, Giordan Watson, Brandon Brown, Dustin Hogue, Alexandru Pașca, dar și mai mulți juniori au fost prezenți la primul antrenament, dintre baschetbaliștii transferați în această vară lipsind Luca Colceag și Stefan Bircevic, ultimul confirmat recent pozitiv cu Covid-19.

De asemenea, Patrick Richard și Ștefan Grasu sunt în pregătiri cu naționala României, în timp ce David Lăpuște se află în Slovacia cu reprezentativa U18.

Antrenorul principal al echipei, Mihai Silvășan, a oferit câteva declarații la primul antrenament:

Reunirea noastră a fost programată destul de devreme, comparativ cu alte echipe. Mai avem 5-6 săptămâni până pe 13 septembrie. Este o perioadă normală în care putem acumula pregătire fizică și informații pentru a fi într-o formă bună înaintea primului meci oficial. Sunt mulți jucători noi în lot. Din păcate, nu toți jucătorii au fost prezenți la primul antrenament. Suntem încrezători, credem că am adus jucători buni, experimentați. Urmează să muncim zi de zi pentru a forma o echipă competitivă. Lotul este aproape definitivat, mai trebuie să aducem un singur jucător. Sperăm să îl găsim și să îl semnăm cât mai repede. Pregătirea de bază o vom face aici, în Cluj-Napoca. Primul obiectiv este să ne calificăm în grupele Champions League. Nu va fi ușor, trebuie să câștigăm trei meciuri.

Primul adversar va fi Vilpas Vikings. Nu îi cunosc încă foarte bine, însă știu că și-au adus câțiva jucători. Dacă îi vom învinge vom da peste Peristeri, care este, probabil, cea mai valoroasă echipă a turneului. Vom juca și la ei acasă, dar nu trebuie să ne sperie acest lucru. Din contră, trebuie să ne motiveze. Ne vom pregăti pentru a fi la nivelul așteptărilor. Evident, ca în fiecare an, obiectivele noastre sunt câștigarea Cupei și a campionatului. Va fi și SuperCupa la începutul sezonului. Chiar acum, la prima ședință, am stabilit obiectivele. Suntem campionii din sezonul trecut, toată lumea va dori să ne bată. Le-am spus jucătorilor că titlul a fost câștigat anul trecut. Acum avem o nouă echipă, trebuie să muncim și să formăm o echipă competitivă.„, a declarat Silvă pentru u-bt.basketball.

Restul declarațiilor pot fi citite AICI.

Potrivit informațiilor oferite de clubul clujean, pregătirea se va face pe plan local până pe 23 august, după care U-BT va merge în Serbia și Bosnia-Herțegovina pentru o serie de meciuri amicale, adversarii urmând să fie cunoscuți ulterior.

Foto: u-bt.basketball (Nagy Melinda)

sportulclujean

Toate articolele →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *