Șumudică, după remiza cu Young Boys: „Consider acest rezultat unul pozitiv. Sunt mulțumit de atitudinea jucătorilor. A trecut o bătălie, dar războiul constă din altă bătălie”

Antrenorul CFR-ului, Marius Șumudică, nu a fost în cea mai bună formă a sa după rezultatul de 1-1 (1-0) obținut în prima manșă a turului 3 al preliminarilor UEFA Champions League, în fața campioanei Elveției, Young Boys, mai ales după ce elvețienii au reușit să restabiliească egalitatea în prelungirile partidei, iar partida decisivă pentr calificarea în play-off-ul Champions League va avea loc pe sinteticul de la Berna.

„Mă doare tot nu numai sufletul. Îmi pare rău de efortul jucătorilor, și-au dorit foarte mult, îmi pare rău de suporteri că au venit și meritau să se bucure de un rezultat pozitiv. Eu și acest rezultat îl consider unul pozitiv la ce adversar am întâlnit, un adversar puternic. Ei nu au avut nicio situatie clară de a marca, doar acel minut fatidic în care au egalat.

Mi s-a părut un pic ciudat arbitrajul, să dai 8 minute de prelungire pentru ce… așa ceva nu am văzut în viața mea.

Și 1-0 dacă se termina jocul aveam un meci foarte greu acolo la Berna. Sunt mulțumit de atitudinea jucătorilor mei, sunt mulțumit că au înțeles registrul tactic astăzi. Noi am avut doar două zile de pregatire a acestui meci, a trebuit să îi recuperez după Târgoviște”, a declarat Șumudică în conferința de presă după partida cu Young Boys.

CFR, program infernal, cu meciuri din două în două zile

„Eu maine fac un antrenament de recuperare și poimâine plecăm la Mioveni. La noi nu se poate amâna meciurile, noi jucăm din două în două zile. Noi nu sunt cu pungulițe, cu doping, noi intrăm pe teren și jucăm. Cred că la ora actuală CFR a demonstrat încă o dată că este cea mai mare echipă din România”, a mai precizat tehnicianul.

Șumi, mulțumit de evoluția elevilor săi și de atitudinea avută

„Îmi felicit jucătorii, sunt foarte mulțumit, dar mergem acolo la luptă, să ne batem, pornim de la egalitate. A trecut o bătăie, dar războiul constă din încă o bătălie. EI sunt avantajați de sintetic, care le da un atuu. Young Boys de acum sunt mai puternici decat erau atunci. EI au o echipa extrem de puternică, știu fotbal, au încredere în ei, o medie mult mai scăzută de vârstă decât a noastră, au meciuri mult mai puțin disputate”, a declarat antrenorul.

Conflict cu un fan din spatele băncii tehnice

Marius Șumudică a avut un conflict cu un fan din tribune, care l-a înjurat în permanență și l-a jignit, moment în care antrenorul a răbufnit.

„Cred că era un băiat care a băut înainte o ștampă, m-a insultat și m-a înjurat în permanență. Știți că la fotbal și la politică toți se pricep, dar să te apuci să mă jignești nu înțeleg. Apoi am cedat și m-am contrat cu el, i-am zis la un moment dat vino mă tu și fă schimbarile să te vedem”, a explicat momentul tehnicianul feroviarilor.

„Fotbalul e viața mea”

Credeți că am albit degeabă în meseria asta, pun prea mult suflet câteodată, nu mă mai gândesc la nimic altceva decât la fotbal, nici la familie. Am foarte mulți prieteni care îmi spun să o las mai moale, să nu am soarta lui Neagoe. Fotbalul e viața mea, îmi doresc foarte mult de la fiecare joc„, a mai declarat Șumudică.

Despre publicul din Cluj vs cel din Turcia

„Publicul din Cluj nu mă așteptam să vină atât de mulți astăzi la joc. Îi felicit și le mulțumesc din suflet. La sfârșit i-am văzut mulțumiți de ceea ce a jucat echipa. Jos pălăria pentru public. Îi iubesc, sunt fanii mei, sunt criticii mei, sunt oamenii pe care trebuie să îi fac fericiți. Atât am putut astăzi, e greu, dar mergem să ne batem.

În Turcia sunt fani, sunt oameni bolnavi de fotbal, oameni care își tatuează tot corpul cu echipa favorită. Pentru ei fotbalul e altceva. Au și alte bugete, îi ajută foarte mult autoritățile, construisc stadioane, terenuri, Erdogan îi ajută foarte mult, la noi este destul de dificil să ajungem la nivelul acela.

În fotbal nu se știe niciodată ce se va întâmpla, dar noi vom merge acolo să jucăm fotbal, ce se poate întâmpla, mai mult decât să ne bată și să elimine nu are ce, oricum jucăm în Europa league. Până în decembrie urmăriți doar CFR-ul”, a declarat Șumudică.

Manșa a doua a „dublei” cu Young Boys va avea loc marți, 10 august, de la ora 21:30, la Berna.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *