Ana Maria Popescu, la Winners Open WTA250: „Aș declara Clujul capitala sportului românesc și mi-aș dori să fie un exemplu pentru celelalte orașe”

Proaspăt medaliata cu argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, scrimera Ana Maria Popescu a fost prezentă astăzi la Cluj-Napoca pentru a urmări semifinala dintre Mihaela Buzărnescu și Mayar Sherif din cadrul turneului de tenis Winners Open WTA250, partidă câștigată de egipteancă cu scorul de 6-7(1) / 4-6, într-o oră și 58 de minute.

„Nu aș putea să spun că sunt o împătimită a tenisului, dar în tinerețile mele când aveam 9 ani primul sport pe care l-am încercat a fost tenisul de câmp. Nu am rămas prea mult în fenomen și de-a lungul timpului mi-am dat seama că nici nu aș fi puttu performa la cel mai înalt nivel așa cum am reușit să fac în scrimă. Dar le urmăresc întotdeauna cu drag pe colegele mele.

E greu și să fi suporter la tenis, mai ales pe această vreme, nu vreau să mă gândesc cum sunt sportivele după două ore de joc. Nu pot să nu trăiești cu emoție fiecare meci în care este angrenaj un coleg de-al tău.

Pentru mine vacanța a început de dimineață și se termină acum după-amiază iar de săptămâna viitoare mă voi întoarce în sala de antrenament pentru că cel mai probabil vom avea și noi parte de campionat european în această toamnă”, a declarat scrimera Ana Maria Popescu la Cluj.

Despre medalia olimpică

„Momentul meu a trecut, deja m-am transformat din sportiv în suporter, am fost la meciul colegilor de la fotbal, acum vin la tenis. Trebuie să rămân aproape de teren, chiar dacă doar ca spectator. Momentan nu îmi permit să pierd legătura, trebuie să rămâna acea emoție acolo cu mine.

Paris 2024 este încă departe, mă concentrez acum pe pașii mici, mărunți, care sper să mă ducă la Campionatul European, iar apoi vom vedea ce se va întâmplă”, a mai susținut sportiva.

Întrebată cum i se pare Clujul dezvoltat din punct de vedere sportiv, Popescu a lăudat investițiile care s-au făcut aici.

„Nu am văzut toate facilitățile pe care le aveți, spre rușinea mea, dar asta nu înseamnă că nu știu de ele, știu toate evenimentele pe care le organizați aici și țin să vă felicit. Din punctul meu de vedere, nu știu cât contează asta, dar aș declara Clujul capitala sportului românesc și mi-aș dori să fiți un exemplu și pentru celelalte orașe„, a declarat scrimă.

Despre o posibilă competiție de scrimă la Cluj, medaliata olimpică s-a declarat încântată de idee. „De ce nu, mi-aș dori pentru că niciodată eu nu am avut ocazia să trag în fața iubitorilor scrimei românești și poate vom reuși într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat ca sportivii pe care îi avem, micii noștri campioni, ca să poată participa la o competiție de mare anvergură în fața publicului român”, a mai susținut Ana Maria Popescu.

VIDEO

Written by 

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *