Avancronică. „U” Cluj pleacă cu gândul la o revanșă în „Crâng”

Universitatea Cluj va întâlni duminică, 8 august, de la ora 12:00, formația antrenată de Cristi Pustai, FC Buzău, în cadrul etapei a doua din eșalonul secund.

„Studenții” au început cu dreptul acest sezon după o victorie clară în fața Politehncii Timișoara, în timp ce adversarii au pierdut la limită în deplasare contra celor de la Hermannstadt, 2-1, golul buzoienilor fiind marcat de Cristian Ciobanu.

Dacă ar fi să se respecte calculele de pe hârtie, „U” Cluj pleacă cu prima șansă, însă la rândul lor FC Buzău a realizat în această perioadă o campanie consistentă de transferuri, astfel la formația din „Crâng” au ajuns nu mai puțin de 16 jucători printre care Alexandru Munteanu (ex Poli Timișoara), Alin Cârstocea ( ex Dunărea Călărași) sau Dumitru Rogac (ex Dinamo Tirasspol, 22 de meciuri – 5 goluri în sezonul trecut).

De asemenea, FCM Buzău poate lupta în acest an pentru promovare după îndeplinirea criteriului financiar, astfel pe lângă primărie s-au mai alăturat și alți sponsori, bugetul echipei fiind în acest moment de aproximativ 1,5 milioane de euro.

În confruntările în care Erik Lincar i-a întâlnit pe Cristi Pustai sau formația din buzoiană a câștigat de fiecare dată, în schimb „matematicianul” a pierdut 5 din 9 confruntări în care s-a întâlnit cu Universitatea Cluj.

În precedenta întâlnire, FC Buzău, pe atunci Gloria, a câștigat cu scorul 2-1, iar acest lucru a dus la demisia lui Adrian Falub de la echipă și instalarea până la finalul sezonului a lui Costel Enache.

Partida va putea fi vizionată pe Digisport 1 și Looksport + de la ora 12:00.

FOTO: Mihai Rusu

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *