Dragoș Militaru, antrenorul Unirii Dej, după remiza cu Ripensia: „Sunt mulțumit, asta ne interesa, să luăm cel puțin un punct!”

Unirea Dej a încheiat la egalitate, 0-0, pe terenul Ripensiei Timișoara în etapa a doua din Liga 2. Dejenii sunt la primul punct obținut în acest sezon și primul rezultat bun în eșalonul secund după mai bine de 14 ani.

La final, antrenorul Dragoș Militaru a oferit câteva declarații pentru pagina de Instagram a clubului dejean și reporterilor prezenți la stadionul „Electrica”:

„Sincer, sunt mulțumit că am făcut primul punct, asta ne interesa pentru că trebuie să strângem puncte. Până la urmă cred că a fost un 0-0 frumos pentru spectatori, au fost ocazii destul de bune de ambele părți, chiar dacă nu am reușit să marcăm. E un punct și de o parte și de alta, mergem mai departe și mă interesează să adunăm puncte iar băieții să capete încredere, pentru că e primul sezon în Liga a II-a pentru majoritatea dintre ei. Cum am zis și săptămâna trecută (n.r. după eșecul cu Slobozia, 0-2), cred că vom fi tot mai bine meci după meci.”

Tehnicianul a scos în evidență sprijinul fanilor, care au făcut deplasarea în Banat:

„Mulțumesc celor care au venit să ne susțină, mereu au fost alături de noi, mai ales în ultima perioadă și așa cum ei sunt mândri de noi, așa și noi de ei pentru ceea ce fac la fiecare meci!”

„Sistemul competițional e ciudat, trebuie să faci mereu puncte și nimic nu se termină după 19 etape”

Militaru a vorbit, din nou, despre tinerețea lotului de care dispune, Unirea fiind printre cele mai „fragede” grupări din acest eșalon ca medie de vârstă:

„Echipa este foarte tânără pentru că ne bazăm în mare parte pe nucleu de anul trecut. Aproximativ de doi ani am încercat să adunăm câțiva jucători care să aibă continuitate. Și noi, și Ripensia din ce am văzut cred că suntem cele mai tinere echipe din serie, e un lucru bun, pentru că sunt mulți băieți tineri care trebuie să joace, să se afirme ca să urce la un nivel superior.”

Obiectivul Dejului rămâne clar, salvarea de la retrogradare, potrivit antrenorului:

„Bineînțeles! Primul an e foarte dificil, mai ales că noi nu am putut să facem foarte multe transferuri „sonore” ca și alte echipe, bugetul nostru este limitat. Dar tot ce ni s-a promis, s-a dat și e clar că în prima fază trebuie să ne propunem să facem cât mai multe puncte. Sistemul competițional e puțin ciudat, în care chiar trebuie să faci puncte, pentru că nu se termină nimic după 19 etape, dar obiectivul este clar, acela de a rămâne în Liga 2.”

Foto: Instagram FC Unirea Dej Oficial

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *