Punct obținut de Unirea Dej în deplasarea de la Timișoara. Nou-promovata a scăpat fără gol primit

Unirea Dej a obținut un punct din deplasarea de la Timișoara, pe terenul Ripensiei, după o remiză „albă”. Dejenii au făcut față cu brio atacurilor formației adverse și au terminat fără gol încasat.

Obiectivul fiind clar declarat după eșecul cu Slobozia i-a motivat pe tinerii fotbaliști ai Unirii, care au fost încurajați și de Brigada Someșeană pe stadionul „Electrica”, micuța galerie venită de la Dej dominând fondul sonor.

Pe teren a dominat, nu mereu autoritar, Ripensia, care a semnat prima ocazie prin Coulibaly (9), căpitanul roș-galbenilor trimițând puțin peste buturi de la 20 de metri. De altfel, șuturile pe lângă sau peste au caracterizat prima parte, una fără ocazii importante, în care Dejul a fost cel mai aproape de gol prin Frăsineanu (35), însă acesta a trimis pe lângă colțul lung al porții.

Fotbaliștii și-au reglat greu tirul, Militaru (49) și Coulibaly (59) ratând cadrul pentru noi ocazii de a deschide scorul la Timișoara. Ripensia a beneficiat de o șansă mare de a marca, dar Golda (68) a reluat mult peste poartă dintr-o poziție bună, fiind servit excelent în 8 metri.

Ocazii timide în ultimul sfert de oră

Schimbările făcute de antrenorul Dragoș Militaru au revigorat puțin atacurile Unirii, Alexandru Rus (82) și Cristian Chira (84) punându-i oarecare probleme lui Ionuț Rus, dar goalkeeper-ul Ripensiei a intervenit fără emoții.

Gazdele au avut ultimele oportunități ale partidei, mai întâi prin vârful liberian Ernest (90), care a reluat peste poartă din careul mic, și în fine prin Valerii Macrițchii (90+1), care a șutat pe lângă buturile apărate de Răilean.

„Panterele roz” se întorc de la Timișoara fără să piardă, fiind primul punct obținut de dejeni în Liga 2 din 25 aprilie 2007 încoace, de la o remiză cu FC Caracal (1-1).

Etapa viitoare Unirea revine pe „Municipal” și primește vizita Dunării Călărași, nu înainte să evolueze la Beclean, la mijlocul săptămânii, în Cupa României.

SC FC Ripensia Timișoara – FC Unirea Dej 0-0

Au arbitrat Ionela Alina Peşu (la centru – Craiova) respectiv asistenții Casian Băla (Arad) și Daniela Constantinescu (Craiova)

Ripensia: I. Rus – A. Macrițchii, Țieranu, Lalic, Gladun – V. Macrițchii (Mitrov ’58), Coulibaly (Ene ’83) – Piftor, Golda (Ernest ’69), Rotea (Sturzu ’58) – Pădurariu (Taras ’58). Antrenor: Cosmin Petruescu

Unirea Dej: Răilean – Al. Rus, Burdeț, Kereki, Roș – Al. Militaru (Vl. Bogdan ’67), Cătinean, Ad. Pop (Al. Blaj ’73) – Frăsineanu (Chira ’73), Al. Pop (An. Pop ’53), Fl. Blaj (Manole ’53). Antrenor: Dragoș Militaru

Foto: Instagram FC Unirea Dej Oficial (Leczki Jozsef – Mediafax Foto)

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *