CFR Cluj primește vizita Farului Constanța după dușul rece de la Berna

CFR Cluj va disputa mâine 13 august de la ora 21:30 partida din etapa a 5-a a Ligii 1 împotriva echipei lui Gică Hagi, Farul Constanța, rezultată din fuziunea dintre FC Viitorul și echipa lui Ciprian Marica din eșalonul secund. Este primul duel dintre cele două echipe în această formulă, chiar dacă echipa dobrogeană este formată în mare parte din jucătorii Viitorului și joacă pe stadionul din Ovidiu.

Clujenii sunt cu moralul la pământ după instrucția suferită la Berna. Scorul de 3-1 pentru Young Boys nu arată cu adevărat dominarea totală a elvețienilor de după primul sfert de oră al partidei. Echipa lui Șumudică a fost surclasată de o echipă net superioară, fapt recunoscut chiar de antrenorul ardelenilor. Eliminarea din Champions League reprezintă coborârea în Europa League unde CFR va juca pentru accederea în grupe împotriva sârbilor de la Steaua Roșie Belgrad, echipă care a pierdut la rândul ei tocmai împotriva lui Sheriff Tiraspol, campioana Republicii Moldova.

Farul Constanța are un start excelent de campanie sub comanda lui Hagi care a readus zâmbetul pe fața suporterilor Constănțeni care și-au văzut echipele anul trecut în play-out atât pe Viitorul în Liga 1 cât și pe Farul în Liga 2. Dobrogenii se află pe locul 5 cu 8 puncte acumulate în 4 etape dar cea mai mare performanță este faptul că elevii lui Hagi nu au primit gol în aceste meciuri. Etapa trecută au produs o surpriză învingând-o pe Sepsi cu 1-0, meci în care antrenorii ambelor echipe au fost eliminați de arbitrul Adrian Cojocaru. Așadar Gică Hagi nu va sta pe bancă la Cluj-Napoca.

După doar două zile de la deplasarea din Elveția, Șumudică va apela cel mai probabil la sistemul de rotație și va alinia un prim 11 în mare parte diferit față de cel folosit la Berna. Această metodă s-a dovedit a fi eficientă, clujenii având maximum de puncte până în acest moment.

Având în vedere meciul de la Mioveni în care CFR s-a chinuit să obțină victoria cu așa zisa echipă de rezervă, misiunea acestora va fi și mai grea mâine când vor avea de a face cu jucători de un alt calibru, mulți dintre ei veniți de la Tokyo. Chiar dacă CFR este ușor favorită, ardelenii vor avea un meci foarte greu împotriva unei echipe ambițioase, însetate de rezultate și de performanță.

Daniel Kerekes

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *