Programul Ligii a III-a. Echipele clujene și-au aflat adversarii pentru noul sezon

Echipele din județul Cluj angrenate în Liga 3 și-au aflat programul și adversarii pentru stagiunea 2021/2022, care cu o excepție va demara la fel cu sezonul trecut.

Astfel, după prima parte a campionatului (tur-retur), urmând să se dispute tot 18 etape, se va trece la o nouă fază, play-off, în care vor fi angrenate primele patru clasate din fiecare serie, respectiv play-out, unde apar restul echipelor (locurile 5-10).

În play-off se vor juca 9 etape (tur-retur-tur), după care primele două clasate avansează în barajul de promovare pentru Liga 2, care e asemănător cu cel din stagiunea trecută.

Trei echipe clujene rămân în seria a IX-a

La fel ca anul trecut, Sticla Arieșul Turda și Sănătatea Cluj și-au păstrat locurile în seria a IX-a, unde noutatea va fi campioana județului Cluj, Academia de Fotbal Viitorul Cluj.

Tinerii fotbaliști n-au obținut promovarea pe teren, pierzând meciul de baraj, dar au fost invitați în eșalonul al treilea după ce câteva locuri au rămas vacante.

Alături de echipele clujene, din seria a IX-a fac parte și CS Metalurgistul Cugir (Alba), Avântul Reghin (Mureș), Gloria Bistrița-Năsăud, Unirea Ungheni (Mureș), CS Hunedoara, AFC Unirea 1924 Alba Iulia respectiv CS Ocna Mureş (Alba).

În prima etapă Sticla Turda și Sănătatea Cluj vor evolua în deplasare, la CS Ocna Mureș și CS Metalurgistul Cugir, în vreme ce Viitorul Cluj debutează acasă cu CS Hunedoara.

CFR Cluj și-a înscris echipa secundă în Liga 3 după un an de pauză

„Feroviarii” vor face parte din seria a X-a, alături de Someșul Dej, gruparea din Gruia revenind în „C” cu echipa secundă după un an de pauză.

La ultima prezență în acest eșalon, CFR 2 era pe locul 13 în momentul întreruperii campionatului din cauza pandemiei de Covid-19, utilizând în special tinerii de la U19 sau U17, pe lângă câțiva jucători care nu prindeau lotul echipei mari.

Alături de CFR 2 și Someșul Dej, din serie fac parte echipele Minaur Baia Mare, SCM Zalău (Sălaj), CA Oradea, Lotus Băile Felix (Bihor), Sportul Şimleu Silvaniei (Sălaj), Someşul Dej, CSM Satu Mare, Progresul Şomcuta Mare (Maramureș) respectiv Luceafărul Oradea.

În prima etapă ambele formații clujene încep pe teren propriu, „ceferiștii mici” găzduind Lotus Băile Felix (ex-CSC Sânmartin), iar Someșul Dej pe Minaur Baia Mare.

Programul complet al seriilor IX și X din Liga 3 poate fi văzut AICI și AICI. Campionatul începe în ultima sâmbătă a lunii august.

Foto: frf.ro

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *