„U” Cluj, instrucție cu Sănătatea în derby-ul din Cupa României

Universitatea Cluj s-a impus fără probleme, scor 4-0, în fața concitadinei Sănătatea Cluj, în turul 3 al Cupei României și pleacă cu un moral bun înaintea partidei de campionat cu Metaloglobus de sâmbătă, 28 august.

După ce în campionat „studenții” au pierdut cu Poli Iași, aceștia au început mult mai motivați partida de la Jucu, având prima ocazie prin Pîrvulescu, în minutul 3, după un șut din afara careului, scos cu greu de Cotîrlă.

„U” Cluj a scăpat o șansă importantă de a deschide scorul tot prin același Pîrvulescu, care după o prelungire a lui Dican a șutat din întoarcere puțin pe lângă poartă (min 16). După o perioadă de tatonări între cele două echipe, Iaser Țurcan a spart gheața cu un șut din drop de la peste 25 de metri, fără vreo speranță pentru goalkeeper-ul „virușilor verzi” (min 37) .

În prima parte, „șepcile roșii” au avut posesia, dar până la marcarea golului, cei de la Sănătatea Cluj s-au apărat organizat și nu le-au lăsat spații de manevră alb-negrilor.

„Studenții” au început în forță și repriza secundă și au avut o șansă importantă de a marca prin Boiciuc, care în urma unei lovituri libere s-a demarcat bine, dar devierea sa a fost respinsă de Cotîrlă de sub bară (min 54). Același Boiciuc a reușit să dubleze avantajul alb-negrilor cu o execuție simplă, în urma unui serviciu bun venit de la Ciobanu (min 62): 2-0. Pe final, Tudor Vomir a marcat golul de 3-0, după un corner de pe partea stângă (min 80). Două minute mai târziu, Voinea a scos un penalty dintr-un duel cu Mureșan, transformat de Blejdea fără emoții, 4-0 (min 83).

Echipele de start:

Sănătatea Cluj: Cotîrlă – Oltean ,Szoloszi (Poenar, min 74), Mureșan, Pașca, Mic, Vescan (Vădan, min 75), Isac, Șumlea (Denis Paul, min 48), Daniel Safta (Andrei Ștefan, min 59), Cosmin Tilincă

„U” Cluj: Gorcea – Ciobanu (Hofman, min 66), Vomir, Dican, Taub – Novac, Țurcan (Balgiu, min 60) -Pîrvulescu (Blejdea, min 66), Moraru, Tescan (Gîț, min 60), Boiciuc (Voinea, min 75)

Rezerve: Micle, Gîț, Gugu, Morar, Mitrea, Balgiu, Hofman, Blejdea, Voinea

Cartonașe galbene: Țurcan, Boiciuc, Balgiu / Raul Oltean

Stroia Cătălin

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *