CFR Cluj părăsește Europa League cu un nou eșec în fața Steaua Roșie Belgrad și va evolua în grupele Conference League

CFR Cluj nu a avut mari speranțe în returul din play-off-ul Europea League cu Steaua Roșie, după înfrângerea cu 4-0 de la Belgrad. Feroviarii au cedat și în manța a doua cu scorul de 1-2 (1-1), dar are asigurată prezența în grupele UEFA Conference League.

Sârbii s-au instalat la conducerea partide în urma unui penalty obținut în minutul 3 al partidei, după o presupusă ținere a lui Graovac la Degenek, iar Katai a deschis scorul de la puctul cu var (4).

Primul corner al CFR-ului a venit în minutul 14, dar Deac a fost surprins în ofside după un un-doi cu Păun, iar ultimul a șutat slab de la 18 metri (18), însă mingea a fost reținută de Borjan. Feroviarii au continuat să preseze și au avut o situație notabilă în minutul 23, când după o serie de ratări la poarta sârbilor, Deac a reluat din 11 metri, dar Borjan a respins în corner.

Sigurjonsson a încercat să îl surprindă pe portarul lui Steaua Roșie cu un șut din afara careului (25), iar până la urmă golul egalizator a venit. Costache a driblat foarte bine un adversar și a centrat perfect pentru Debeljuh, iar croatul a trimis în plasă cu capul de pe linia porții (34). În finalul primei părți, CFR a avut șansa de a trece la conducere, după ce Păun a pătruns în viteză din flancul stâng și mingea a fost respinsă în bară (45+2).

În debutul părții secunde, Steaua Roșie Belgrad a preluat conducerea pe tabelă după ce Petrila a pierdut o minge la marginea careului advers, sârbii au pornit un contraatac, însă pasa a fost prea lungă. Portarul Cristi Bălgrădean a comis o gafă impardonabilă și a trimis direct la adversar o pasă, fără a fi presat de nimeni, iar Pavkov a trimis mingea în poarta goală (54).

Campioana României a beneficiat de un penalty în minutul 63 la un fault comis asupra lui Debeljuh, dar Ciprian Deac a ratat incredibil. Lucrurile s-au complicat și mai mult pentru CFR Cluj, iar Jonathan Rodriguez a văzut al doilea cartonaș galben și a fost eliminat (78), acesta luând două galbene în mai puțin de zece minute.

CFR a forțat egalarea, însă nu a avut sorți de izbândă în fața porții. Petrila a reluat la colțul lung, cu efect, dar balonul s-a dus puțin pe lângă poartă (84).

Partida s-a încheiat cu victoria lui Steaua Roșie Belgrad, care va avea în grupele Europea League, în timă ce CFR își va concentra forțele pe grupele Conference League.

Echipele de start:

CFR Cluj: Arlauskis (Bălgrădean, 46) – Cr. Manea, D. Ciobotariu, Graovac, Camora – Deac (Chipciu, 66), J. Rodriguez, Sigurjonsson, Costache (Omrani, 73) – Debeljuh (Alibec, 73), A. Păun (Petrila, 46)
Rezerve: Bălgrădean, Hindrich – Omrani, Chipciu, Latovlevici, Tahiri, Petrila, Guessouma, Alibec, Cestor, Itu 
Antrenor: Marius Șumudică

Steaua Roșie: Borjan – Gobeljic, Dragovic (Panko, 66), Degenek, Rodic – Kanga, Sanogo (Petrovici, 76), Ivanic (Kristicici, 67) – Ben Nabouhane, Katai (Diony, 73) – Pakvov (Nikolici, 73) 
Rezerve: Popovic, Gordic – Gajic, Babic, Pankov, Petrovic, Krsticic, Nikolic, Erakovic, Diony, Srnic, Krstovic 
Antrenor: Dejan Stankovic

Arbitru: Michael Oliver (Anglia)

Cartonașe galbene: Sigurjonsson (41), Rodriguez (69), Rodriguez (78) // Degenek (16), Rodic (31), Sanogo (39), Dragovic (62)

Cartonașe roșii: Rodriguez (78)

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *