Start în Liga a III-a! Două reprezentante noi ale județului Cluj deschid „balul” în sezonul 2021/2022

În acest final de săptămână începe și eșalonul al treilea, ultimul din cadrul competițiilor organizate de FRF, în luptă fiind pentru acest an cinci reprezentante ale județului Cluj. Dintre acestea, două vor juca vineri.

Locul liber lăsat de Unirea Dej în seria a IX-a, după promovarea în Liga 2, va fi ocupat de Academia de Fotbal Viitorul Cluj, tinerii fotbaliști primind o invitație în eșalonul terț, deși au pierdut barajul de promovare din această vară. Viitorul deschide stagiunea pe teren propriu, vineri, împotriva unei grupări ce și-a anunțat candidatura la promovare, CS Hunedoara.

Sticla Arieșul Turda are în față o deplasare care nu ar trebui să îi pună probleme, pe terenul celor de la CS Ocna Mureș, cele două combatante fiind adversare și anul trecut în această serie. Atunci, Turda s-a impus cu 2-0 și 4-1, fiind peste gruparea din Alba din toate punctele de vedere.

Foto: Facebook FC Universitatea Cluj

În fine, Sănătatea Cluj va debuta sâmbătă în noul sezon, „virușii verzi” disputând în timpul săptămânii turul III al Cupei României împotriva Universității Cluj. Gruparea antrenată de Marius Semeniuc are în față un adversar puternic, prin Metalurgistul Cugir, formație ajunsă anul trecut la barajul de promovare, unde a fost scoasă în semifinale de SCM Zalău.

„Micii ceferiști”, gata de redebutul în Liga 3

Revenită după un an de pauză în peisajul din „C”, CFR Cluj II începe sezonul pe teren propriu, în seria a X-a, cu Lotus Băile Felix, cunoscută în trecut drept CSC Sânmartin. „Feroviarii” vor evolua mai mult ca sigur cu jucători de la U19 și U17, cum au procedat la ultima prezență în acest eșalon, urmând să folosească și jucători ce nu prind lotul primei echipe.

Someșul Dej vine după o stagiune mai mult decât decentă anul trecut în Liga 3, sezon în care s-a aflat timp de câteva săptămâni aproape și de locurile de baraj. Acum, gruparea dejeană vine după o vară plină de schimbări în privința lotului și a staff-ului, iar adversarul din prima etapă este unul ce-și dorește promovarea, Minaur Baia Mare. Someșul n-a putut învinge gruparea maramureșeană în sezonul trecut, cel mai aproape fiind în retur (2-3), când la final s-au adus acuzații arbitrajului.

Programul echipelor clujene în prima etapă

Seria a IX-a

ACS Academia de Fotbal Viitorul Cluj – CS Hunedoara (27 august, ora 18.00) – Baza Sportivă „Dan Anca”, Cluj-Napoca

CS Ocna Mureș – ACS Sticla Arieșul Turda (28 august, ora 18.00) – Stadion „Soda”, Ocna Mureș

CS Metalurgistul Cugir – Sănătatea Cluj (28 august, ora 18.00) – Stadion „Arena CSO”, Cugir

Seria a X-a

CFR 1907 Cluj 2 – CS Lotus Băile Felix (27 august, ora 18.00) – Stadion „Victoria Someșeni”, Cluj-Napoca

Someșul Dej – CS Minaur Baia Mare (28 august, ora 18.00) – Baza Sportivă Vad

Foto: Facebook Academia de Fotbal Viitorul Cluj

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *