Rezultat istoric obținut de „haiduci”! „U” Cluj, victorioasă după aproape un deceniu în prima ligă

Universitatea Cluj și-a adjudecat primele puncte în acest sezon al Ligii Zimbrilor, după un succes muncit în fața propriilor fani, 20-19 (10-10) cu SCM Politehnica Timișoara! Portarul Vlad Coman a fost eroul jocului, parând ultima aruncare a bănățenilor, prin care se putea egala situația pe tabelă.

Evoluția bună din prima repriză cu Suceava, din debutul campionatului, s-a repetat la clujeni, care acum n-au fost însă la fel de preciși pe atac. Putnoky și Laslo au înscris primele goluri pentru „studenți”, Sadoveac ținându-i aproape pe timișoreni în primele minute (4-3).

Universitarii au rămas la conducere, beneficiind nu doar de o defensivă bine așezată și atentă, ci mai ales de paradele numeroase ale portarului Coman, care a scos mai multe situații de unu la unu. Gurănescu a mărit ecartul, 6-4 și „U” era în față la finalul primelor 10 minute.

Blocaj pe atac. Timișoara întoarce și conduce în premieră cu două goluri

Gazdele au trecut apoi printr-o perioadă de blocaj total pe atac, ajungându-se la 12 minute fără gol marcat, timp în care Poli a întors (6-8) și doar intervențiile salvatoare ale lui Vlad Coman au menținut scorul apropiat.

Laslo, Dedea și Kereki au punctat pe rând pentru a aduce Clujul în avantaj, Marius Sadoveac fiind cel care a stabilit scorul pauzei în cele din urmă, 10-10.

Poarta câștigă meciul!

Echilibrul din prima parte a continuat să se mențină, „U” ducându-se cel mult la +2 pe tabelă în prima jumătate a reprizei secunde (17-15 sau 19-17), prin contribuția celor mai experimentați români din lot, Ionuț Ramba și Dragoș Iancu.

Tabela a „înghețat” apoi peste 10 minute, perioadă în care Tcaciuc și Coman s-au evidențiat printr-o serie de parade, alături de două defensive agresive și pe fază să oprească atacurile periculoase.

Finalul le-a ieșit mai bine clujenilor, care s-au desprins la 20-17 prin Putnoky, dar au trăit periculos în ultimele secunde, când Fenici a avut posibilitatea egalării, dar Coman a scos din nou, stabilind scorul final, 20-19.

Aproape un deceniu trecut de la ultima victorie în Liga Națională

Universitatea Cluj s-a impus la capătul unui meci echilibrat, cu apărări tari și cu doi portari în formă, atât Tcaciuc, cât și Coman păstrând scorul strâns. „Alb-negrii” bifează astfel primul succes din acest sezon al Ligii Zimbrilor, fiind în același timp o victorie așteptată de mulți ani. Precedentul meci câștigat în primul eșalon fusese pe 12 decembrie 2012, tot împotriva Timișoarei, tot în Sala Sporturilor „Horia Demian”, scor 27-21!

Universitatea Cluj – SCM Politehnica Timișoara 20-19 (10-10) / Au arbitrat Diana Ciulei (Brașov) și Silviu Stănescu (Dâmbovița), iar observator FRH a fost Paul Șuică (Teleorman)

„U”: V. Coman, Apostu – portari; Laslo 4 goluri, Putnoky 3, Iancu 3, Ramba 3, Gurănescu 2, Hossu 2, Kereki 2, Dedea 1. Antrenor: Vladimir Vojvodic

Poli: Tcaciuc – portar; Sadoveac 9 goluri, Păiuș 2, Fenici 2, Bote 2, Cîmpan 2, Trif 1, Cristescu 1. Antrenor: Attila Horvath

Foto: Brădeanu Photography

Written by 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *