Alex Benchea, alpinistul nevăzător care cutreieră cele mai mari altitudini: „Acum trei săptămâni am fost pe Elbrus, cel mai înalt vârf din Europa”

Alex Benchea este unul dintre cei mai apreciați alpiniști din România pentru faptul că nu se dă bătut în a sfida cele mai mari vârfuri din lume, în ciuda dizabilității sale de a fi nevăzător. Prezent la evenimentul organizat de Caiac SMile, Alex Benchea a vorbit despre ultima sa experiență, dar și despre antrenamentele intense ale acestui sport.

Ultima dată acum trei săptămâni am urcat pe Elbrus, cel mai înalt munte din Europa 5642 de metri, Himalaya va urma în viitor. Noaptea vârfului este cea mai grea perioadă pentru urcat, dar pentru acest lucru te antrenezi mereu”, a spus Alex Benchea

Săptămânal am 3-4 antrenamente. Acestea diferă, fac antrenament și în sala de escaladă aici în Cluj, dar și pe munte, locul cel mai bun pentru un antrenament„, a mai precizat Bechea.

Acesta a vorbit și despre vestea dispariției lui Ivan Patzaichin:

„M-a întristat vestea dispariției lui Ivan Patzaichin. Am citit ieri prin presă și m-a uimit foarte mult întâmplarea când i s-a rupt pagaia și cu toate că i s-a oferit alta, însă a mers mai departe și a luat aurul„, a mai declarat sportivul.

Written by 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *