Liga 3, etapa 3: Zi plină pentru echipele clujene. Turda și Sănătatea Cluj se deplasează pe terenul unor formații cu ambiții mari

În cadrul etapei a 3-a din eșalonul terț, patru din cele cinci formații ale județului Cluj vor evolua vineri, doar Someșul Dej având programat meciul pentru altă zi, respectiv duminică.

Sănătatea Cluj nu are parte de cel mai bun debut de sezon, asemenea stagiunii precedente, când a pornit greoi. „Virușii” au un singur punct până acum, depășind în clasament doar echipele fără victorie (Sticla Arieșul Turda și Unirea 1924 Alba Iulia). Sănătatea a bifat recent două mutări interesante, prin aducerea experimentaților George Florescu și Valentin Lemnaru, însă misiunea în această rundă rămâne la fel de grea, având în față CS Hunedoara, liderul seriei a IX-a.

Nici Sticla Arieșul Turda nu are parte de o deplasare mai ușoară, urmând să joace cu Avântul Reghin, a doua grupare cu punctaj maxim după primele runde. Gruparea din Mureș este capabilă momentan să mențină ritmul cu Hunedoara, având prima apărare a seriei și al doilea atac. Turda în schimb are un start ratat, fără punct obținut și doar golaverajul salvează Sticla Arieșul de ocuparea ultimei poziții.

Foto: Facebook Academia de Fotbal Viitorul Cluj

Viitorul Cluj are un debut contrastant de sezon, asta după ce s-a impus cu Sănătatea Cluj, una dintre cele mai vechi grupări în Liga 3 din această zonă a țării, inițial tinerii fotbaliști clujeni pierzând clar în etapa inaugurală. Acum, Viitorul primește vizita unui adversar ce poate fi învins, Unirea Alba Iulia, oaspeții fiind ultimii în seria a IX-a.

Someșul Dej, din derby în derby

CFR Cluj II încheie prima turnantă din etapa a 3-a, găzduind pe teren propriu CSM Satu Mare, formație fără punct obținut în 180 de minute jucate. Sătmărenii vin după o revenire spectaculoasă data trecută, acasă cu Zalăul, unde au egalat situația pe tabelă în câteva minute (de la 1-3 la 3-3), în cele din urmă pierzând după un euro-gol semnat de Dan Berci, fost fotbalist la „U” Cluj. „Feroviarii”, de cealaltă parte, au un început solid, cu un singur gol luat și 4 puncte obținute, zestre ce îi clasează pe locul 3.

În fine, Someșul Dej are parte de un nou derby, pe teren propriu, primind vizita echipei CAO 1910 Oradea, care la mijlocul săptămânii a eliminat Universitatea Cluj din Cupa României. Bihorenii se mențin în grupul fruntaș al seriei a X-a, asemenea stagiunii trecute, acum fiind văzuți tot ca a treia forță după SCM Zalău și Minaur Baia Mare, principalele candidate la promovare. Dejul încearcă să repare imaginea primelor două runde, în urma cărora este pe ultimul loc în clasament, cu golaveraj -5.

Programul echipelor clujene în etapa a treia

Seria a IX-a

CSM Avântul Reghin – Sticla Arieșul Turda (10 septembrie, ora 17.00) – Stadion „Avântul”, Reghin

Academia de Fotbal Viitorul Cluj – AFC Unirea 1924 Alba Iulia (10 septembrie, ora 17.00) – Baza Sportivă „Dan Anca”, Cluj-Napoca

CS Hunedoara – Sănătatea Cluj (10 septembrie, ora 17.00) – Stadion „Michael Klein”, Hunedoara

Seria a X-a

CFR Cluj II – CSM Satu Mare (10 septembrie, ora 17.00) – Stadion „Victoria Someșeni”, Cluj-Napoca

Someșul Dej – CAO 1910 Oradea (12 septembrie, ora 17.00) – Baza Sportivă Vad

Foto: Facebook CS Sănătatea Cluj-Napoca

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *