Analiză – Prestația jucătorilor de la U-BT în duelul cu Salon Vilpas

U-Banca Transilvania s-a impus în primul tur preliminar al Basketball Champions League, 106-97 cu Salon Vilpas Vikings, campioana Finlandei. Clujenii au următoarea partidă miercuri, 15 septembrie, cu BC Peristeri.

Sportul Clujean a analizat prestația fiecărui baschetbalist clujean care a evoluat împotriva lui Vilpas.

Primul 5

Foto: basketballcl.com

Toni Katic – Înlocuitorul lui Brandon Brown, care s-a accidentat înaintea cantonamentului echipei în Serbia și Bosnia, Katic a avut un debut solid la U-BT. Jucător foarte mobil, croatul a avut o singură ratare din acțiune, în rest punctând mai ales din 3 secunde, ca urmare a unor pătrunderi. Greșelile pe care le-a comis, 2 turnovers, au venit ca urmare a unui pressing al finlandezilor.

Patrick Richard – Liderul meciului la puncte marcate, 24, Richard și-a arătat sclipirile cu care a cucerit publicul clujean în sezonul 2019/2020, primul la U-BT. Căpitanul a tras excelent de la distanță, 6/10, găsind în momente cheie câte o aruncare precisă pentru a tăia entuziasmul adversarilor. Richard a fost primul din echipă și la recuperări (8), respectiv assist-uri (7), având și cel mai mare indice al eficienței din tot meciul, 28.

Karel Guzman – Rolul în special defensiv destinat cubanezului a pornit greoi, cu două greșeli personale acumulate în primele 3 minute ale disputei. Guzman, de altfel, a fost exploatat de Vilpas din acest punct de vedere, fiind într-un final la un fault distanță să iasă din meci. Ofensiv, a contribuit cu 3 puncte și 6 recuperări, dintre acestea 5 fiind defensive.

Stefan Bircevic – Sârbul a debutat convingător, toate punctele din acțiune strângându-le în primul și ultimul sfert. A profitat de statura sa pentru a se impune în paint, unde a avut 4/4. De asemenea, și-a încercat norocul de la distanță, intrându-i o aruncare. De la libere a avut mână bună, 6/6, fiind al doilea cel mai faultat jucător al lui U-BT.

Andrija Stipanovic – Stipe a avut un adversar direct mai experimentat, Jeremiah Wood, principalul om al finlandezilor în stagiunea precedentă. Pivotul clujean nu doar că și-a dominat matchup-ul, dar a fost și foarte impunător sub panou, cu 7/10 din acțiune, alături de 7 recuperări. Stipanovic a ajuns să fie singurul baschetbalist de la U-BT care a acumulat 5 greșeli personale.

Rezervele

Foto: basketballcl.com

Elijah Stewart – Și-a fructificat doar jumătate din aruncările teoretic ușoare, în spațiul de 3 secunde, pe lânga asta având două puncte de la semi-distanță și două „treițe” nimerite. Dintre sportivii de pe bancă, Elijah a primit cele mai multe minute, fiind înlocuitorul lui Guzman în prima fază. Shooter-ul nu și-a găsit încă ritmul, cu 2/6 din afara arcului de cerc, ratând o serie de aruncări necesare.

Dustin Hogue – Din acțiune aproape impecabil, 5/6, Hogue a arătat modest la linia de fault, unde a suferit, terminând cu doar 5/11. Toate punctele și le-a marcat în paint, contribuind în același timp cu 7 recuperări (3 ofensive, 4 defensive), arătând foarte bine atât la +/-, cât și la indicele eficienței.

Luca Colceag – Tânărul adus de la CSO Voluntari a prins 4 minute în total, perioadă în care a acumulat o greșeală personală, fără să arunce măcar o singură dată la coș.

Ștefan Grasu – Internaționalul român a arătat încă lipsa de experiență la acest nivel, faultând de două ori în trei minute petrecute pe parchet. Grasu a adus în schimb o recuperare și un assist, dar nici el nu a aruncat la coș deloc.

Alexandru Pașca, Modibo Diaby și David Lăpuște n-au evoluat deloc.

Foto: basketballcl.com

Written by 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *