U-BT, la o victorie de grupele Basketball Champions League! Clujenii au eliminat Peristeri

U-Banca Transilvania s-a calificat în finala turneului preliminar BCL din Grecia, după ce a trecut cu 84-74 de BC Peristeri, gazda acestei grupe preliminare. În ultimul joc, U-BT va da peste Fribourg Olympic, campioana Elveției, miza fiind calificarea în grupe!

Peristeri: Katsivelis – Miller – Petteway – Chrysikopoulos – Brown

U-BT: Katic – Richard – Stewart – Bircevic – Stipanovic

Clujenii au condus în debutul întâlnirii, Stewart și Stipanovic fiind responsabili cu punctele (6-3), dar fără ca Peristeri să piardă contactul. Stipe și-a continuat startul solid, desprinzând formația alb-neagră la două posesii în față, de unde grecii n-au putut egala situația.

Elijah Stewart și Stefan Bircevic au menținut ecartul, oprind revenirea gazdelor (19-13), primul sfert terminându-se cu un punct din două de la linia de fault în dreptul lui Hogue, 20-13. Deznodământul din turul I, împotriva lui Vilpas Vikings, s-a repetat pentru clujeni, atunci începând la fel de bine pe defensivă mai ales, cu puncte puține încasate.

Peristeri se regrupează, preia conducerea și intră în avantaj la cabine

Foto: basketballcl.com

Luca Colceag a urcat scorul la 22-13 în debutul sfertului doi, stabilind astfel cea mai mare diferență de până atunci, dar Peristeri a venit tare din spate și cu un „run” de 11-3, tabela arătase 25-24 pentru U-BT. Curând, grecii au egalat prin Petteway (27-27), apoi trecând chiar în avantaj grație lay-up-ului lui Moreira.

U-BT a întâmpinat blocaje pe atac, rămânând mai bine de două minute la borna 34, Stipanovic deblocând tabela în dreptul ardelenilor cu un coș cu fault. Stewart i-a readus în avantaj pe clujeni la intrarea în ultimul minut al reprizei, 39-38, dar tot Peristeri s-a bucurat ultima, Chad Brown stabilind scorul pauzei, 39-40.

Yanick Moreira și Elijah Stewart s-au remarcat în primele două sferturi, ambii cu 12 puncte, procentajul mai bun din acțiune fiind pentru sportivul grecilor (80%). Alb-negrii au irosit foarte multe aruncări libere, doar 3/10 fiind transformate, fiind detaliul la care s-a văzut cel mai clar o lipsă de echilibru.

Foul trouble pentru U-BT. Grecii nu profită și ratează multe „libere”

Foto: basketballcl.com

Băieții lui Mihai Silvășan s-au confruntat cu problema greșelilor personale multe acumulate într-un timp scurt în debutul reprizei secunde, fiind comise patru faulturi în nici 3 minute. În ciuda acestui aspect, Katic a fost precis de la distanță, pentru a modifica formația care conduce pe tabelă (49-47). Richard l-a trimis la linia de fault pe Petteway, americanul irosindu-și prima aruncare, ratând șansa egalării.

În cele din urmă, Miller a punctat pentru 51-51, tot dintr-o aruncare liberă, elenii profitând că se aflau în bonus, dar și-au irosit un șut de la linia de fault pe fiecare din ultimele trei atacuri. Finalul sfertului a rămas echilibrat, cu U-BT în avantaj, chiar la două posesii în față, dar într-un final Peristeri a venit la 61-59, Patrick Richard încercând în ultimele secunde o aruncare contestată aproape de logo, fără succes.

U-BT merge în finală, grație „sângelui rece” din minutele decisiv

Foto: basketballcl.com

Grecii au început să se apere în zonă și 2-3, lăsând puține spații pentru clujeni de la semi-distanță, prin urmare cu un „run” de 6-0, Peristeri s-a instalat la conducere, 61-65, Silvășan fiind obligat să ceară time-out. Replica nu s-a lăsat așteptată și Toni Katic, din pasa lui Richard, a punctat de 3 puncte, ulterior Stipanovic recuperând ofensiv și înscriind din tip-in (66-65).

Ian Miller și-a intrat în rol în partea secundă a sfertului decisiv, cu două aruncări contestate, ambele reușite de la distanță (68-71), U-BT pierzând un om important în crunch time, după a cincea greșeală personală acumulată de Bircevic. Clujenii n-au resimțit lipsa pivotului sârb, Stewart ieșind în evidență cu un dunk spectaculos și o „treiță” din colț, pentru 77-73 cu un minut și jumătate până la final. Richard a închis socotelile, cu o altă triplă, pe sirenă (80-73), scorul final stabilindu-l tot româno-americanul, cu două aruncări libere precise, 84-74.

Patru clujeni au terminat în double digits

Foto: basketballcl.com

Elijah Stewart a fost de data aceasta principalul marcator la U-BT, cu 17 puncte, 7 recuperări și 3 intercepții, alături de 4/7 de la distanță. L-au urmat Toni Katic (16 puncte, 5 pase decisive) și Patrick Richard (15 puncte, 12 assist-uri, 6 recuperări). De la Peristeri s-au remarcat Yanick Moreira (18 puncte, 5 recuperări, 2 intercepții), Ian Miller (14 puncte, 4 assist-uri, 3/7 de 3 puncte) și Terran Petteway (12 puncte).

Campionii României au un ultim hop de trecut până la grupe, vineri, 17 septembrie, de la ora 20.30 cu Fribourg Olympic.

Foto: basketballcl.com

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *