Debut cu stângul în grupele Conference League. CFR Cluj, de nerecunoscut în duelul cu Jablonec

CFR Cluj nu a început așa cum se așteptau fanii debutul în grupele noii competiții Conference League, fiind învinși joi seara, 16 septembrie, în Cehia, de Jabloec, scor 1-0 (0-0), în prima etapă, la capătul unui joc extrem de modest al elevilor pregătiți de Dan Petrescu.

Cehii au avut un început bun de joc în fața campioanei României și s-au instalat în jumătatea clujenilor încă din debutul partidei, dar, treptat, trupa lui Petrescu a echilibrat meciul. Prima situație de gol a venit la poarta oaspeților, minutul 6, Plestil a reluat peste poartă, iar Pilar a încercat să îl surprindă pe portarul CFR-ului cu un șut înșelător din marginea careului, dar mingea a fost respinsă în corner de Bălgrădean (20). Un minut mai devreme, CFR a avut și ea o situație de gol în urma unei lovituri libere de la 20 metri obținută de Debeljuh și transformată de Omrani peste poartă. Portarul român a salvat în urma șutului lui Zeleny (22), iar Omrani a trimis peste poartă din lovitura de colț a lui Deac (32).

Prima parte s-a încheiat cu o situație la poarta lui Jablonec care l-a avut în prim-plan pe Cristi Manea, care a șutat direct în brațele portarului (40). Repriza întâi s-a încheiat.

În debutul ecartului secund a venit și primul gol, dar din nefericire pentru feroviari în poarta lui Bălgrădean. Un penalty comis de veteranul Mario Camora după un henț în careu, acesta respingând o minge cu mâna de pe linia porții în urma unei ieșiri hazardate a lui Bălgrădean, care a trecut pe sub minge și l-a obligat pe Camora să respingă cu mâna. Arbitrul i-a acordat cartonașul roșu, iar CFR a rămas în zece (49). Pilar a transformat fără probleme de la punctul cu var, iar Jablonec a preluat conducerea (52).

Gazdele au rămas sus în ofensivă, iar Plestil a reluat la poartă din 10 metri, dar balonul nu a prins cadrul porții (60).

CFR s-a aruncat în atac forțând egalarea, dar fără a avea sorți de izbândă și nici nu a reușit să amenințe periculos poarta elevilor lui Petr Rada. Una dintre situațiile notabile a venit în minutul 65, când Bouhenna l-a țintit cu un șut pe portarul lui Jablonec.

Zidul defensiv al echipei din Cehia a stat bine în teren și a blocat toate culoarele spre poarta lui Honus, feroviarii nereușind să își creeze nicio situație notabilă pe finalul partidei. CFR a avut o ocazie rarisimă prin Valentin Costache, care a trimis anemic peste poartă dintr-o pasă excelentă a lui Omrani (90).

Pentru CFR Cluj urmează o „dublă” importantă cu CSU Craiova, în campionat (20 septembrie, ora 21:00), respectiv în Cupa României (23 septembrie, 21:30).

Echipele de start:

Jablonec: Honus – Holik, Kubista, Zeleny, Krob – Plestil, Houska, Povazanec, Kratochvil, Pilar – Dolezai
Rezerve: Vajner, Hruby – Vanicek, Hubschman, Malinsky, Smejkal, Martinec, Surzyn, Nespor, Haitl
Antrenor: Petr Rada

CFR CLUJ: Bălgrădean – Cr. Manea, Burcă, Cestor, Camora – Deac (Boateng, 62), Bordeianu, Culio (Bouhenna, 62) – Omrani, Debeljuh (Păun, 80), Petrila (Costache, 62)
Rezerve: Cristiano, Hindrich – Păun, Ciobotariu, Costache, Boateng, Bouhenna, Gîdea, Fica, Fl. Ștefan, Haiduc
Antrenor: Dan Petrescu

Cartonașe galbene: Dolezal (41), Houska (56), Pilar (69) // Bouhenna (90)

Cartonașe roșii: Camora (51)

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *