CFR II, învinsă de Someșul Dej. Sticla Turda și Sănătatea Cluj „au dat-o la pace”

Runda a patra din eșalonul terț a programat două derby-uri județene, câte unul în seria a IX-a și a X-a, având loc un rezultat surpriză în aceste jocuri.

CFR Cluj II s-a văzut învinsă în premieră în acest sezon, tocmai de „lanterna roșie” a clasamentului, Someșul Dej producând una dintre surprizele etapei. Dejenii au deschis scorul în minutul 30 prin atacantul sârb Stefan Visic, „feroviarii” egalând la cinci minute de la reluare, grație lui Bălan, după ce micii ceferiști au irosit câteva șanse de a marca în prima parte.

Echilibrul s-a menținut câteva minute pe tabelă, același Visic ducând Someșul în avantaj, 1-2. CFR II a beneficiat chiar de un penalty, scos de Dusan Celar, adus la insistențele lui Dan Petrescu, dar irosit de veteranul Ovidiu Hoban. Același mijlocaș defensiv a trimis în bară pe final de meci și Dejul s-a impus în cele din urmă, adunând primele puncte din actuala stagiune.

Foto: turdanews.net

La Turda s-a disputat un alt derby județean, între Sticla Arieșul și Sănătatea Cluj, ambele combatante fiind încă fără victorie în campionat. După o primă repriză „albă”, Vereș a deschis scorul pentru amfitrioni, după o pasă excelentă primită de la Saroși. Bucuria gazdelor n-a durat mult, Raul Oltean restabilind egalitatea în minutul 59, cu un euro-gol. Ultimele ocazii le-au aparținut tot turdenilor, fără efect pe tabelă și s-a terminat 1-1, antrenorul Sticlei, Artur Podar, fiind demis după joc.

Un singur gol a decis soarta meciului jucat de Viitorul Cluj la Bistrița

Supriza plăcută a seriei a IX-a până acum, Viitorul Cluj a avut parte de o deplasare complicată la Bistrița, împotriva Gloriei, grupare cu un start fals de sezon. După o repriză scoasă cu 0-0, tinerii clujeni au clacat la cinci minute după reluarea jocului, experimentatul Ovidiu Stoianof deschizând scorul.

Finalul n-a adus vreo schimbare pe tabelă și Viitorul a suferit al doilea eșec stagional, dar rămâne pe locul 5, având golaverajul mai bun decât al Gloriei Bistrița.

Rezultatele și marcatorii

Seria a IX-a

Sticla Arieșul Turda – Sănătatea Cluj 1-1 (0-0) – Claudiu Vereș (57) / Raul Oltean (59)

CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud – Academia de Fotbal Viitorul Cluj 1-0 (0-0) – Ovidiu Stoianof (50)

Seria a X-a

CFR Cluj II – Someșul Dej 1-2 (0-1) – Bălan (50) / Stefan Visic (30, 55)

Foto: Facebook FC Someșul Dej

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *