SuperCupa deschide noua stagiune internă în baschetul masculin! U-BT și CSO Voluntari se duelează pentru primul trofeu al sezonului

U-Banca Transilvania și CSO Voluntari deschid oficial sezonul 2021/2022 pe plan intern în baschetul masculin, cu SuperCupa României, jocul dintre campioană și deținătoarea Cupei desfășurându-se la Târgu Jiu.

Clujenii au bifat o primă experiență pozitivă după câștigarea campionatului, calificându-se în faza grupelor Basketball Champions League, ca urmare a turneului preliminar desfășurat săptămâna trecută în Grecia.

Voluntariul în schimb n-a bifat vreun meci oficial, SuperCupa fiind momentul în care noua formulă a ilfovenilor va evolua în premieră împreună pe plan național.

Câștigătoarea Cupei României a schimbat mai multe piese cheie din lotul de anul trecut, plecând printre alții Anthony Hickey și Devoe Joseph, principalii străini din lotul alb-albaștrilor. De asemenea, au părăsit formația Matt McCarthy, Deja Borovnjak, Tudor Gârbea, Dani Popescu ori Zarko Djuric.

Nume interesante aduse de Voluntari și rezultate pe măsură în amicale

La capitolul veniri, sunt de notat Rolland Torok și David Vida, ambii cu trecut important și performanțe la U-BT, dar și
Sarunas Vasiliauskas (Aliaga Petkim Spor, Turcia), Toddrick Gotcher (Charilaos TM, Grecia), Eric Thompson (Hapoel Beer Sheva, Israel), Antonio Woods (Lusitania, Portugalia). Dintre cei menționați, Thompson a suferit o accidentare în perioada de pregătire, destul de recent, în amicalul cu Galatasaray.

În privința amicalelor, CSO Voluntari a bifat următoarele rezultate: 75-54 cu Rapid București, 88-67 cu CSA Steaua, 87-75 cu CSM Ploiești, 77-68 cu Dinamo, 72-72 cu Galatasaray Istanbul și 128-92 cu Overseas Combine. Ilfovenii vor evolua săptămâna viitoare și în preliminariile FIBA Europe Cup, acolo unde au de înfruntat Benfica Lisabona.

Meciul dintre U-BT Cluj-Napoca și CSO Voluntari este programat miercuri, 22 septembrie, de la ora 18.00, jocul de la Târgu Jiu putând fi urmărit în direct pe DigiSport 4 și LookSport. U-BT ajunge la a treia SuperCupă disputată, până acum câștigând precedentele două astfel de partide, ambele cu CSM Oradea, în 2016 și 2018.

„Cred că va fi un meci care va face bine baschetului”

Clujenii au organizat o conferință de presă cu o zi înaintea disputei cu CSO Voluntari, antrenorul Mihai Silvășan declarând următoarele:

„Este primul trofeu din acest sezon. Ne dorim să-l câștigăm, evident. Jucăm cu o echipă puternică, ambițioasă. Și-au întărit lotul față de anul trecut. Sunt o echipă mai completă, cu mai multe arme. Cred că va fi un meci care va face bine baschetului. Ambele echipe au șanse să câștige. Pentru noi, din punct de vedere mental, este important să ne revenim după succesul din Champions League. Cum înfrângerile nu sunt ușor de gestionat, putem să spunem că nici succesele nu sunt ușor de gestionat. Există riscul să apară o relaxare nedorită. Sperăm să trecem de acest moment. Suntem doar la începutul sezonului și vrem să jucăm un baschet de calitate în fața Voluntariului. Echipa noastră trebuie să aibă această mentalitate, de a învinge în fiecare meci.

CSO Voluntari nu a pierdut niciun amical, sunt o echipă puternică, destul de atletică. Au o bancă lungă, cu 10 jucători pe care se pot baza în fiecare partidă. Au întâmpinat probleme în presezon cu accidentările, dar cred că vor fi cu toții apți. Sunt câștigătorii Cupei României și vor performanțe și mai bune. Sunt convins că vor da totul pentru SuperCupă. Cred că sunt mult mai buni față de anul trecut. Când un jucător vine pentru prima dată la echipa noastră, noi îi explicăm care sunt obiectivele clubului. Nu putem să ne mulțumim doar cu o victorie sau cu un turneu amical bun. Noi avem trasate obiective clare și trebuie să dăm tot ce avem mai bun din noi să le obținem. Avem jucători buni, maturi, cu experiență în Europa. Cu toții și-au dorit să ne calificăm în grupele Champions League. Nu mi-a fost greu să îi motivez, ei și-au dorit calificarea foarte mult.”

Foto: arhivă Emi Turbuc

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *